Vlad Placinta | Salveaza o Inima
Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Cont CHF: RO 12 BTRL CHF CRT 00 W828 7001

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Vlad Placinta

Plăcintă Vlad Dumitru

Preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă”

Apariţii media

SOMAX TV

Dincolo de sărăcie și greutăți, Botoșaniul este în primul rând, județul oamenilor cu suflet mare. Iar cel mai bun exemplu, îl reprezintă un sătean simplu originar din satul Boscoteni, comuna Frumușica. Se numește Vlad Plăcintă și a reușit în numai 5 ani să strângă aproape 8 milioane de euro pentru copiii aflați în suferință. De altfel, Vlad și platforma sa unicat pentru donații online, sunt un fenomen în România, responsabili de salvarea a sute de micuți doborâți de boli grave.

În ultimii cinci ani, cu siguranță că aproape toată lumea a auzit de Vlad Plăcintă, botoșăneanul de la țară care salvează oameni prin asociația sa numită sugestiv ”Salvează o Inimă”. Cu ajutorul unei platforme online creată de un specialist de la Google, botoșănean și el, Vlad și ”Salvează o inimă” au devenit un adevărat fenomen național și pe alocuri internațional.

Tele M Botosani

În 5 ani a reușit să adune 4 milioane de euro (card si paypal) din donații, bani cu care a salvat sute de vieți din întreaga țară și a dotat cu aparatură medicală trei spitale.
Am onoarea să îl am ca invitat al emisiunii Dosarul Zilei, joi de la ora 18.30, la Tele M, pe Vlad Placinta, președintele Asociației Salvează o Inimă, cel care cu siguranță pentru sute de familii este ”îngerul din Botoșani”.
Pe lângă întreaga activitate, Vlad sprijină și construcția la Oneaga a unui așezământ pentru mamele vulnerabile care sunt sprijinite din toate punctele de vedere pentru a nu avorta.

 

Opinia Studenteasca

La 32 de ani, Vlad Plăcintă este un botoșănean care a ajutat sute de copii bolnavi, ce au avut nevoie de operații chirurgicale complexe, radioterapie sau chimioterapie, dar nu au avut banii necesari pentru intervențiile de mii de euro care le-ar fi salvat viața. A început prin a face cîte un blog pentru fiecare copil bolnav, iar ulterior și-a dat seama că i-ar fi mai ușor să pună toate cazurile pe o platformă și așa a luat naștere „Salvează o inimă”. Prima donație de pe site a fost de 20 de lei, însă patru ani a reușit să strîngă mii de euro pentru fiecare caz în parte. Chiar dacă ajută zeci de copii, făcându-le cunoscute poveștile, și reușești să adune donațiile necesare pentru a-i trimite la tratament, de cele mai multe ori în străinătate, nu toți supraviețuiesc. Vlad nu și-a pierde însă niciodată speranța spunînd că „Dumnezeu le-a ținut un loc în Rai ca să se roage pentru cei care au rămas și pentru noi ca să îi putem ajuta”.Continuare articol aici…

DIGI 24

Cinci milioane de euro, strânse în patru ani. Un lucru remarcabil, reuşit de un tânăr din judeţul Botoşani, dar şi mai remarcabil e că toţi banii au mers pentru vindecarea a sute de copii grav bolnavi. Totul s-a derulat transparent, prin intermediul unui site pe care au fost publicate poveştile celor care au nevoie de ajutor, dar şi chitanţe pentru fiecare leu cheltuit. Peste 50.000 de persoane din toată lumea au donat până acum, iar succesul l-a făcut pe omul din spatele acestui proiect caritabil să renunţe la serviciu, ca să se ocupe doar de salvat vieţi.

TELE M Botosani

Vă prezint în clipul atașat înregistrarea emisiunii ”Dialog deschis” difuzată pe data de 06.02.2018 la TeleM Botoșani.
Invitat: Vlad Placinta, președintele Asociației ”Salvează o inimă”! Realizator, producător și moderator: Orosanu Marius Leonardo. Vizionare plăcută!

PRIMA TV

Vlad Plăcintă conduce asociația “Salvează o Inimă”. Zi de zi și noapte de noapte se luptă să strângă bani pentru copiii bolnavi pentru a-i trimite la tratament peste hotare. În spitale curate, cu aparatură medicală ultramodernă. Cel mai greu îi este atunci când un copil pentru care a reușit să strângă o sumă colosală moare. Așa cum s-a întâmplat din nou aseară. Bogdan era din Slatina și avea 9 ani. Când părinții l-au dus la spital prima dată, medicii din Slatina au spus că este răcit, i-au dat o alifie și l-au trimis acasă. Copilul avea leucemie. A ajuns târziu în Turcia și cu infecții luate din România. Ca să treacă peste astfel de momente cumplite și ca să ofere ajutorul altor copii, Vlad își repetă în minte: “Copiii pe care i-am pierdut s-au născut să ne dea o lecție de iubire și apoi au plecat”. Despre Vlad Placinta, mai jos. Un material realizat în Istanbul.

 

Obiectiv Braila

Doar spunându-şi asta reuşeşte să treacă peste pierderea unui copil pentru care a luptat să-i dea viaţă, Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei “Salvează o inimă”

Aşa îşi spune de fiecare dată când trebuie să treacă peste momentele cumplite de după pierderea unui copil pentru care a luptat. Aşa şi-a spus şi acum Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei “Salvează o inimă”, când l-a pierdut pe Cristian Filip.

Pentru Cristi, această asociaţie a dus o luptă contra cronometru, Vlad Plăcintă fiind cel care i-a achitat lui Cristi contravaloarea intervenţiilor chirurgicale şi parte din zecile de cure de citostatice. Plus că, între Cristi şi Vlad s-a creat în acest timp o relaţie specială, Cristi spunând deseori că Vlad este unul dintre îngerii lui păzitori, dacă nu cel mai mare. Continuare articol….

TVR IASI

Lecţia de solidaritate şi speranţă vine la „Impact”.

 

TRINITAS TV

„Prima donație a fost de 20 de lei. Eram așa de bucuros!” De la 20 de lei, Vlad Placinta a reușit să adune, până în prezent, peste 2 milioane de euro pentru copiii bolnavi.

 

LUMEA CREDINTEI

În satul Boscoteni, comuna Frumuşica, judeţul Botoşani, locuieşte Vlad Plăcintă. Cine este acest tânăr de peste 30 de ani, care de ceva vreme ocupă prima pagină a cotidienelor sau site-urilor de ştiri? Nimeni altul decât creatorul platformei de donaţii on-line „Salvează o inimă”. O idee genială, care a făcut ca vieţile multor copii, dar şi ale multor părinţi, să fie altfel.  Continuare articol aici….

TELE M Botosani

Am avut onoarea sa fiu invitat la emisiunea „Dialog deschis” (Tele M Botosani), moderata de Caliniuc Bogdan-Mihai, unde am discutat realizarile Asociatiei Salvează o inimă si nu numai…

 

TVR 1 -Telejurnal

Nu trebuie să fii bogat ca să ajuţi pe cineva. Este ceea ce a demonstrat un tânăr din Botoşani. Dorinţa de a-şi ajuta semenii l-a făcut să construiască una dintre cele mai credibile platforme umanitare din ţară. Povestea „îngerului” din Boscoteni, într-un nou reportaj „România, portret de ţară”.

TVR 1

Sat Boscoteni, comuna Frumuşica, strada Prieteniei, nr. 4. O casă veche, modestă, cu o curte mare plină cu orătănii. Un decor sută la sută patriarhal. În casa acesta veche, într-o cămăruţă de vreo opt metri pătraţi, cu pereţii plini cu icoane şi rafturile ticsite cu cărţi despre Sfinţii Părinţi, funcţionează, de aproape trei ani, Asociaţia „Salvează o inimă”. Un calculator de mult timp perimat şi un birou şubred, înghesuit într-un colţ al odăii – acesta e tot inventarul asociaţiei. Aici îşi petrece câte opt, nouă ore pe zi, între mai multe reprize de prăşit, arat, semănat sau de dat mâncare la animale, preşedintele şi fondatorul acestei organizaţii bizare. Îl cheamă Vlad Plăcintă, are 29 de ani şi de aici, din odaia acesta sărăcăcioasă, cu calculatorul lui rablagit, conectat la un internet care se întrerupe la orice adiere de vânt, dintr-o văgăună ascunsă parcă la capătul lumii, a reuşit să creeze cea mai mare platformă caritabilă online din ţară, salvând până acum vieţile a peste 70 de copilaşi grav bolnavi. Povestea lui o aflăm la Ochiul magic, în reportajul „Îngerul din Boscoteni”, semnat de Cătălin Apostol, pe care îl urmărim tot pe 11 iunie, de la ora 21.00, la TVR 1 şiTVR+.

 

Lorand.biz

Te salut!

Ai observat cat de sceptici suntem cateodata la succesul celor din jurul nostru?

Nu vreau sa generalizez, insa mi-ar placea sa punem succesul intr-o alta lumina. De ce? Pentru ca exista. E printre noi in fiecare zi, chiar daca uneori nu mai reusim sa vedem intreaga lui poveste, sacrificiile din spate saumotivatia cu adevarat puternica.  Continuare articol…

 

Viva FM

  Are 30 de ani si de aproape 4 ani meseria lui este aceea de salvator de vieti.

Vlad Plăcintă, din comuna Frumuşica, judeţul Botoşani, îşi dedică tot timpul său copiilor cu afecţiuni grave.

Este preşedintele Asociaţiei “Salvează o inimă” şi cu sprijinul unui inginer IT român stablit în Elveţia a creat o platformă de donații online, unică în România ,unde oamenii pot dona şi pot vedea în timp real ce se întâmplă cu banii lor.

Într-un an și jumătate a strâns jumătate de milion de euro și a salvat astfel viețile a 50 de copii .
Vlad Plăcintă a fost joi, 3 martie 2016, invitatul Ginei Poenaru la emisiunea Faţă în Faţă pe care o puteți reasculta integral mai jos:

 

Radio Romania Actualitati

Un interviu cu presedntele Asociatiei Salvează o inima, Vlad Placinta, la Radio Romania Actualitati. Relatiile cu presa sunt coordonate de Agentia de PR Plus Communication

 

SOMAX TV

O bucurie lăuntrică greu de explicat în cuvinte. Și da. În zilele noastre încă mai sunt astfel de oameni. Încă mai sunt oameni care ajută necondiționat, care mai au puterea de a reda speranța acolo unde ea s-a risipit. Iar unul dintre acești oameni este Vlad Plăcintă.

 

Formula AS

Îngerul din Boscoteni – Trăieşte într-un cătun din Botoşani şi face minuni. A realizat cea mai mare platformă caritabilă din ţară, salvând viaţa a zeci de copii bolnavi -Continuare articol….

Acasa.ro

Cel putin in ultimul an, datorita retelelor de socializare, romanii au fost partasi din ce in mai des la problemele celor din jur si mai mult ca niciodata s-au implicat in campanii umanitare. Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima”, explica aceast lucru prin faptul ca “Social Media ne-a ajutat foarte mult sa interactionam cu oamenii, iar interactiunea a generat si solidaritate, a creat o comunitate solida. Este foarte greu sa rezonezi cu un caz umanitar daca nu se coaguleaza un nucleu puternic de sustinatori, care sa descentralizeze informatia in grupurile lor sociale si sa-si convinga prietenii si cunostiintele sa doneze pentru un caz sau altul”. Continuare articol….

TVR International

Acest proiect reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte sociale desfășurate de Cardiopediatric Center, având alături Asociația „Salvează o inimă”, coordonată de către Dl. Vlad Plăcintă. Împreună, se urmărește tratarea a cât mai multe cazuri de malformații congenitale ale inimii la copii, oferind suport financiar părinților cu o situație materială delicată.
În cadrul acestui program au fost deja operați un număr de copii, care în lipsa unui tratament adecvat efectuat la timp, probabil ar fi avut altă soartă.


Digi HD

Un tânăr din județul Botoșani a creat o platformă de donații online, unică în România. Cei care contribuie financiar pentru a trimite la operație copii cu boli grave, pot afla în timp real ce se întâmplă cu banii lor. L-a ajutat un It-ist român, inginer la Google, în Elveția. Au lucrat de la distanță, dar într-un an și jumătate au strâns un sfert de milion de euro și au salvat astfel viețile a 50 de copii.

 

TVR 3


Europa FM

Vlad are 29 de ani, este căsătorit şi locuieşte în satul Boscoteni, comuna Frumuşica, un cătun situat la 37 de kilometri de municipiul Botoşani. Este agricultor, la fel ca aproape toţi consătenii. La sfârşitul zilei de muncă, Vlad salvează vieţi de copii. Continuare articol…

Adevărul

Vlad Plăcintă, agricultor într-un cătun din Botoşani, înfăptuieşte miracole cu discreţie. A pus la punct o platformă de donaţii unică în România şi a strâns sute de mii de euro, cu ajutorul cărora a salvat până acum vieţile a 50 de copii grav bolnavi. Vlad Plăcintă are 29 de ani, este căsătorit şi locuieşte în satul Boscoteni, comuna Frumuşica, un cătun situat la 37 de kilometri de municipiul Botoşani  Continuare articol….

Great News

Povestea săteanului care a inventat un sistem online pentru ajutarea copiilor bolnavi  Continuare articol aici….

Botosaneanul.ro

Botoșănean, eroul copiilor bolnavi: CUM a reușit un agricultor să pună pe picioare o asociație care salvează inimi Continuare articol… 

Monitorul de Botoşani

Vlad Plăcintă, un botoşănean de 29 de ani, conduce o asociaţie care a salvat zeci de copii cu probleme grave de sănătate  Continuare articol….

Ziarul Lumina

De aproape trei ani, se luptă pentru viaţa copiilor cu probleme grave de sănătate din zona sa natală, Botoşani. Nu a împlinit încă 30 de ani, munceşte din greu pentru a-şi susţine familia, însă nimic nu-l împiedică să fie sensibil la nevoile semenilor. Din dragoste pentru copilaşii bolnavi şi săraci, Dumitru Vlad Plăcintă a înfiinţat Asociaţia „Salvează o inimă“, pe care a pus-o sub ocrotirea Sfântului Nectarie. Şi minunile nu s-au lăsat aşteptate… Continuare articol….

Radio România Internaţional

Ascultaţi povestea unui om simplu din ţinutul Botoşanilor care a hotărât să-şi consacre parte din viaţă salvării copiilor aflaţi în situaţii disperate, din punct de vedere al sănătăţii. Vlad Dumitru Plăcintă. Un român Continuare articol….