whatsapp-widget

Așezământul ”Sfântul Efrem cel Nou”

Campanie activa 46 zile
40.458% Complete

Suma primita

16.183 €

Necesari

40.000 €

Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Acum poti dona extrem de simplu si rapid prin noua Aplicatie pentru Android si iOS "Salveaza o Inima"

Lista donatori

Lista donatori banca

MAXIM E.
Colodiuc C.
MAXIM E.
Colodiuc C.
Trofin F.

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Așezământul ”Sfântul Efrem cel Nou”

Campanie activa 46 zile

Update-uri campanie

05 Nov
2022-11-05

Cu mila lui Dumnezeu am finalizat la Așezământul Sfântul Efrem cel Nou placarea cu vată bazaltică. Va urma să tragem decorativă și de la anul să finalizăm lucrările interioare și fațada principală care necesită mai mult timp dar și resurse financiare.

Vă mulțumesc pentru tot sprijinul acordat!

13 Oct
2022-10-13

La Așezământul Social-Educațional „Sfântul Efrem cel Nou” de la Oneaga, județul Botoșani, zeci de copii nu vor primi doar o masă și un adăpost, ci și o educație și o formare profesională, care îi va ajuta să se integreze în societate ca oameni formați spiritual și profesional, apți la rândul lor de a educa și a-și ajuta semenii.

La ora actuală, așezământul deține 12 apartamente cu o suprafață de 45 mp, o bibliotecă și o sală de activități, cabinete de stomatologie și radiologie, o bucătărie cu o sală de mese de 150 mp plus spații tehnice și o spălătorie la subsol.

Lucrările la Așezământul Sfântul Efrem cel Nou continuă prin izolarea exterioară cu vată de 20 cm pentru o mai bună eficiență termică.

Toate aceste lucruri au fost realizate cu sprijinul unor oameni care au înțeles nevoia, au fost solidari cu suferința celor neajutorați, care au dat din puținul lor pentru cei care nu se pot ajuta singuri.

Doar cu sprijinul vostru putem finaliza acest proiect de care depind atâtea vieți!

 

09 Sep
2022-09-09

Așa după cum v-am promis în postările anterioare despre Așezământul Sfântul Efrem cel Nou de la Oneaga lucrările de tencuială exterioară s-au finalizat. Tare îmi doresc să reușim anul acesta să izolăm întreaga clădire.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

01 Nov
2021-11-01

Săptămâna aceasta vom demara lucrările de finisare și finalizare a travertinului la partier.

23 Feb
2021-02-23

Munca noastra continuă.

Avem deja achiziționat decorativa, travertinul și pornim în forță pentru finalizarea finisajelor pentru a duce la bun sfârșit cel mai amplu proiect al Asociației Salvează o inimă în parteneriat cu Fundația Nektarios.

Vă mulțumim!

Așezământul Social-Educațional "Sfântul Efrem cel Nou" de la Oneaga

Fundația NEKTARIOS

în parteneriat

cu

Asociația Salvează o inimă”

 

Fie că suntem conștienți sau nu, toți depindem unii de alții. Fără instalatori, cum am avea apă în locuințe? Fără electricieni, cum am avea curent pentru aparatele de care ne folosim zilnic? Fără voluntariat și fără donații, cum ar putea cei năpăstuiți de soartă să mai reziste încă o zi și încă o zi...?

Toți suntem parte din aceeași lume, iar dacă noi ne putem bucura de multe lucruri, alții sunt mai puțin binecuvântați și au nevoie de ajutor.

Copiii orfani, părăsiți de părinți sau salvați de la avort trebuie salvați, iar pentru ei Asociația „Salvează o inimă” împreună cu Fundația Nektarios ridică un așezământ în care aceste suflete să aibă parte de o copilărie care să fie startul unei vieți normale, una în care nu mai sunt abandonați, ci puși în valoare și susținuți să devină adulți independenți, responsabili, cu un viitor frumos.

La Așezământul Social-Educațional „Sfântul Efrem cel Nou” de la Oneaga, zeci de copii nu vor primi doar o masă și un adăpost, ci și o educație și o formare profesională, care îi va ajuta să se integreze în societate ca oameni formați spiritual și profesional, apți la rândul lor de a educa și a-și ajuta semenii.

La ora actuală, așezământul deține 12 apartamente cu o suprafață de 45 mp, o bibliotecă și o sală de activități, cabinete de stomatologie și radiologie, o bucătărie cu o sală de mese de 150 mp plus spații tehnice și o spălătorie la subsol.

Toate aceste lucruri au fost realizate cu sprijinul unor oameni care au înțeles nevoia, au fost solidari cu suferința celor neajutorați, care au dat din puținul lor pentru cei care nu se pot ajuta singuri.

Donațiile fiecăruia sunt vitale pentru acești copii nedoriți sau pur și simplu abandonați din cauza sărăciei. Doar cu sprijinul vostru putem finaliza acest proiect de care depind atâtea vieți!

Mai avem de achiziționat un lift, de utilat bucătăria și de a asigura instalațiile sanitare, astfel încât așezământul să poată funcționa optim în beneficiul celor pentru care a fost ridicat.

Avem nevoie de ajutorul vostru, de donațiile voastre, de omenia și de implicarea voastră în viața unor copii mai puțin binecuvântați, al căror viitor depinde de orice sumă va fi investită în așezământul care le va fi casă și rampă de lansare în viață. Vă mulțumim anticipat că nu îi veți abandona în această situație nedreaptă la care i-a supus viața!

Iată detaliile proiectului:

1. Scopul social

Construirea unui așezământ pentru copii orfani, părăsiți de părinti sau salvați de la avort, în care să putem a le asigura condițiile optime de viețuire și educare pentru 56 de suflete.

În acest sens, prin colaborarea cu preoții implicați în lupta împotriva avortului dorim să oferim o soluție concretă, femeilor însărcinate cu situații grele din punct de vedere familial, material, psihologic ori de altă natură.

Clădirea cu o suprafață la sol de 400m², va fi realizată în curtea Bisericii Parohiale pe o suprafață de 253m², restul de 322m² care vor asigura inclusiv retragerile clădirii față de vecinătăți, sunt puși la dispoziție de membrii Fundației Nektarios. Suprafața construită desfășurată a Așezământului este de 1400m².

Subsolul: având Ac = 400m², asigură spațiile tehnice necesare centralei termice, spălătoriei, uscătoriei, camerei frigorifice și magaziilor pe categorii de produse pentru: legume, fructe, făinuri și paste făinoase, conserve, materiale igienico-sanitare în condițiile de păstrare specifice stabilite în normativele legale în vigoare. De asemenea, au fost prevăzute un vestiar cu duș și wc pentru personalul deservent al bucătăriei și sălii de mese.

Parterul: având Ac = 400m², asigură spațiile și funcțiunile următoare:

Holul principal asigură accesul către vestiarul personalului deservent al Așezământului, cât și accesul către grupurile sanitare repartizate pe sexe ale celor ce servesc masa, precum și accesul către etaje și mansardă.

Holul secundar asigură accesul către bucătărie, cămară și sala de mese. Sala de mese și bucătăria au o capacitate de servire pentru maxim 100 de persoane în condițiile respectării absolute a tuturor normativelor igienico-sanitare în vigoare.

Etajul 1, având Ac = 400m², este compus din:

Casa scării și coridorul, asigură accesul către: 6 apartamente cu o suprafață de 45 mp, biblioteca  Camera de zi are funcțiunea de grădiniță.

Dormitoarele asigură cazarea pentru 26 de copii și a unei familii soț și soție care vor avea funcția de educator- supraveghetor.

Grupurile sanitare sunt dotate fiecare cu: cabine de duș,  closete și  lavoare.

Etajul 2, având Ac = 400m², este compus din:

Casa scării și coridorul, asigură accesul către: camera de zi, biblioteca și dormitoare.

Camera de zi are funcțiunea de grădiniță.

6 apartamente cu o suprafață de 45 mp

Grupurile sanitare sunt dotate fiecare cu: cabine de duș, closete și lavoare.

Mansarda, având Ac = 200m², este compusă din:

Casa scării asigură accesul către: camera de studiu, și garsoniere pentru voluntari/vizitatori.

Camera de studiu asigură spațiul de pregătit teme cât și pentru activități cultural-educative. Garsonierele  asigură cazarea pentru 9 voluntari/vizitatori.

2.Scopul educativ:

 

Fundația Nektarios va elabora documentația în vederea obținerii finanțării următoarelor proiecte:

 Înființare fermă agricolă pentru cultivare rădăcinoase, cereale care vor fi folosite atât pentru hrană cât și pentru animale (40ha pământ luat în arendă de Fundația Nektarios)

 Înființarea unei gospodării pe 2ha, unde se vor construi:

. Patru sere cu o suprafață totală de 480m², în care vor fi cultivate legume pentru consum proaspăt cât și pentru conservare;

 Patru depozite (în suprafața totală de 8000m²) cu funcțiune de tratare, împachetare și păstrare produse agricole și centru de colectare produse agricole;

 Atelier meșteșugăresc universal;

Crescătorie de păsări;

 Prisacă;

 Moară pentru cereale și presă ulei la rece;

 Înființarea unei plantații de salcie(5ha) în vederea asigurării pe viitor a lemnului necesar pentru foc (proiect în parteneriat cu Primăria Cristești)

 Construirea unui centru de informare turistică și a unei tabere de recreere și într-un cadru tradițional rustic, în vederea desfășurării de activități cultural-educative, schimburi de experiență, simpozioane, tabere de lucru și voluntariat. Tot aici în această oază de liniște și pace, sponsorii și colaboratorii noștri vor putea trăi clipe de neuitat împreună cu familiile lor, prin programe tematice special concepute.

3. Activități caritabile frățești:

În scopul ajutorării frățești creștine, prin înființarea atelierului meșteșugăresc universal, a morii pentru cereale și a presei de ulei, se dorește punerea la dispoziția locuitorilor satului Oneaga a acestor facilități în cadrul unui parteneriat cu Primăria Cristești.

De asemenea având în vedere capacitatea suplimentară a bucătăriei, Fundația Nektarios, poate asigura hrana pentru 44 de persoane asistate social de Primăria Cristești în cadrul unui parteneriat.

Persoanele și companiile, care vor să ajute la construirea așezământului, pot dona materiale de construcție sau bani, folosind datele următoare:

Denumire entitate:  Asociația „Salvează o inimă”

Cod de înregistrare fiscală:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

REVOLUT: 0752.753.540

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați „Așezământ”

 

 

Aparitii media

  1. Ziarul Profit - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  2. Gazeta de Botosani - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  3. Radio ProDiaspora - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  4. Jurnal MM - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  5. Botosani Necenzurat - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  6. Banul Botosanean - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  7. Bistrita24 - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  8. Ziare Botosani - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  9. ZiareLive - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  10. Agora - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  11. Revista-presei.com - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  12. Pescurt.ro - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  13. ZiuaNews - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  14. Televiziunea Medicala - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  15. Agentia.org - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  16. AmosNews - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  17. Agentia de presa RADOR - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  18. Jurnalul Bucurestiului - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  19. Ziarele de Azi - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  20. Bucuresteni.ro - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  21. Imaginea Romaniei - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  22. Vocea Olteniei - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  23. EuroValcea - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  24. Romania News - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  25. BizCar - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  26. 1Stiri - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  27. Astazi.ro - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  28. Diaspora TV - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  29. Botosaneanul - Lectie de viata data de-un preot din Botosani: Vrea sa le ofere o casa micutilor salvati de la avort
  30. Dorohoi News - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  31. RoPortal - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  32. StreetNews - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  33. Gazeta de Maine - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  34. Ziare.com - Centru pentru copiii nedoriti de mame
  35. Timisoreni.ro - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  36. Ziarul Evenimentul - Centru pentru copiii nedoriti de mame
  37. Revista Bistritei - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  38. News-line - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  39. Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  40. Dobrogea News - Un preot salveaza copii de la avort si le ofera speranta si educatie
  41. Gherla TV - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie
  42. Suceava News - Un preot din judetul Botosani salveaza copii de la avort si le ofera si educatie

  Concert caritabil:" Hristos se naste, Slaviti-L"

  10416578_882022271848239_472603749008582857_n

  1. Botosaneanul-Spectacol caritabil " Hristos se naste, Slaviti-L", pentru construirea unui centru social.
  2. Ziare Live- CONCERT CARITABIL: Hristos se naște, slaviți-L!
  3. Ziare pe net- Spectacol caritabil " Hristos se naste, Slaviti-L", pentru construirea unui centru social.
  4. Presa online- Spectacol caritabil pentru ridicarea unui asezamant social educational
  5. Stiri Botosani- Concert caritabil: Hristos se naste, Slaviti-L
  6. Botosani News- Spectacol caritabil pentru ridicarea unui asezamant social educational
  7. Gazeta de Botosani- Hristos se naste, Slaviti-L
  8. Botosani necenzurat- Concert de colinde pentru 25 de copii orfani, parasiti de parinti sau salvati de la avort

  Concert de colinde:"Vin colindatori, dati drumul la cer"

  10455941_980334511996702_7501770119471686233_n

  1. Monitorul de Botosani- Concert caritabil la Casa Tineretului
  2. 4Botosani- Vin colindatori ,dati drumul la cer
  3. Flamanzi.ro- Vin colindatori ,dati drumul la cer
  4. Monitorul de Botosani- Concert de colinde
  5. Botosani Necenzurat- Concert caritabil pentru copii carora soarta le-a dat prea putin
  6. Gazeta de Botosani- Vin colindatori, deschideti cerurile
  7. eBotosani- Concert caritabil: "Vin colindatori, dati drumul la cer",duminica la, Casa Tineretului
  8. Botosaneanul- Concert caritabil: "Vin colindatori, dati drumul la cer"Pentru copii carora soarta le-a dat prea putin
  9. Stiri Botosani- Corul Psaltic Studentesc "Sfantul Ioan Cucuzel",in concert caritabil la Botosani la Botosani:Vin colindatori,dati drumul la cer"
  10. Presa online- Concert caritabil: "Vin colindatori, dati drumul la cer"Pentru copii carora soarta le-a dat prea putin
  11. Ziare AZ- Concert caritabil: "Vin colindatori, dati drumul la cer"Pentru copii carora soarta le-a dat prea putin
  12. Radio Iasi- Concert caritabil la Casa Tineretului

  Campanie pentru construirea unui așezământ social-educațional

  1. Cuvantul OrtodoxImpreuna pentru viata- campanie de strangere de fonduri pentru construirea unui asezamant social- educational pentru 25 de copii fara parinti
  2. Romania TV- Ajutor nemăsurat pentru 25 de copii orfani,părăsiți de părinți sau salvați de la avort
  3. Agerpres - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  4. ZiareLive - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  5. Jurnalul MM - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  6. NewsPortal - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  7. I-Ziare - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  8. Ziarul Profit - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  9. Radio Pro Diaspora - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  10. IndexStiri - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  11. Ziarul Ultima Ora - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  12. Ziare A-Z - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  13. InfoPress TV - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  14. Jurnalul Bucurestiului - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  15. AmosNews - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  16. Radio Deea - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  17. Botosani Necenzurat - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  18. Clubul Presei Transatlantice - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  19. RoPortal - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  20. SaFimOameni - Impreuna pentru viata
  21. Botosaneanul Ortodox - Impreuna pentru viata
  22. Gazeta de Botosani - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  23. Exclusiv 24 - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  24. Arad Reporter - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  25. EcoMagazin - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  26. Ziarul Ceahlaul - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  27. InfoPortal - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  28. Ziarul Ialomita - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  29. Gold FM - Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  30. Imparte.ro- Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  31. Ultima ora- Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  32. TV M Piatra Neamt- Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  33. Info press- Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational
  34. Casa crestinului- Contribuiti acum pentru viitorul Asezamant Social-Educational "Sfantul Efrem cel Nou " din satul Oneaga
  35. Gazeta de Botosani- Campanie pentru construirea unui Așezământ Social-Educațional la Cristești
  36. Induciricudor- Contribuiti acum pentru viitorul Asezamant Social-Educational "Sfantul Efrem cel Nou " din satul Oneaga