Medicana Health Group împreună cu Asociația „Salvează o inimă”, condusa de dl. Vlad Plăcintă a reușit să creeze și să dezvolte o relație profesională extraordinară.
Implicarea, încrederea, comunicarea continuă, dorința și entuziasmul de a ajuta au fost factorii cei mai importanți ce au condus către acest parteneriat de succes.
Astfel, printr-o abordare transparentă și totodată prin responsabilitate socială, Medicana Health Group  si Asociatia „Salvează o inimă” își asumă în fiecare zi misiunea de a-și depăși propriile limite și de a-i sprijini pe cei aflați în suferință.

FullSizeRender
Burak Oztekin
Country Manager Medicana International

Dreptul copilului la sănătate este fundamental; de aceea, Centrul ARES – Excelență în Cardiologie Intervențională a început demersul de însănătoșire a copiilor cu malformații cardiace congenitale în urma cu 5 ani, bazându-se pe o echipă de excelență – români și străini.
Domnul Vlad Plăcintă a ințeles, că și ARES, faptul că acești copii au nevoie de tratamente aici, pe teritoriul României, de aceea, își dedică întreaga energie pentru conștientizarea bolii cardiace la copii și pentru salvarea acestora.
Ajutorul financiar pe care îl acorda familiilor, consilierea psihologică, îndrumarea către specialisti excelenți, medierea relației dintre părinți și spitalul în care va fi tratat copilul îl transformă pe dl Plăcintă într-un adevarat înger al copiilor cu malformații de cord și într-un pilon principal al unui sistem aflat la începuturi, în țara noastră.

Scopurile comune ARES – Salvează o inimă sunt, așadar, încurajarea părinților de a duce copilul la cardiolog, chiar în lipsa simptomelor, iar în cazul prezentei unei afecțiuni serioase, tratarea acesteia în țara noastră.

13396_10205465487988509_4419002819804466686_n
Iulia Ungureanu
Coordonator Departament Malformații Congenitale Cardiace ARES

Una dintre ideile care stau la baza clinicii noastre este aceea de a găsi rezolvări pentru cazurile medicale grave care, aparent, nu pot fi soluționate. În același timp, suntem conștienți că numărul centrelor de chirurgie cardiacă pediatrică din România nu este unul suficient corelat cu numărul copiilor care au nevoie de astfel de îngrijiri. Prin parteneriatul nostru cu Asociația “Salvează o inimă” ne-am propus să punem la dispoziție resursele medicale și expertiza internațională de care acești copii au nevoie. Sunt convins că activitatea noastră comună va avea rezultate pozitive și vom reuși să oferim o a doua șansă acolo unde opțiunile par a fi epuizate.

Dan-Mitrea-1024x1024
Dr. Dan Mitrea
Director Medical Intermedicas

Copiilor născuți cu malformatii cardiace congenitale (MCC) si parintiilor acestora cu o situatie materială mai delicată, li se ofera acum o nouă șansă la viata, de a fi operați în România, in Spitalul Monza din Bucuresti, cu sprijinul Asociatiei „Salveaza o inima” condusa de Domnul Vlad Placinta.

In luna septembrie 2013, in Spitalul Monza, a debutat activitatea de chirurgie cardiovasculara pediatrica, iar ulterior, in decembrie 2013 si cea de cardiologie interventionala pediatrica, cu rezultate remarcabile. Domeniile mentionate, fac parte dintr-un program medical mai amplu, care vizeaza depistarea, stabilirea diagnosticului, investigarea si tratamentul chirurgical si/sau interventional, precum  si dispensarizarea unui numar mare de pacienti cu MCC variate si complexe. Cazurile sunt luate in evidenta pe o lista de programare, cu prioritati si indicatii bine stabilite, cu adresabilitate larga din toata tara si nu numai.

Citeste mai departe

dr.-mircea-cotul-e1433690472111
Dr. Mircea Cotul
Medic primar specialist in chirurgie cardiovasculara pediatrica Spitalul Monza

Ca instituție medicală, primim zilnic zeci de solicitări de la familii care au nevoie de ajutorul nostru și mereu căutăm soluții pentru a ajuta. Asociația „Salvează o inimă” a răspuns mereu prompt la solicitările noastre dar mai mult, a dovedit de fiecare dată că funcționează eficient și are mecanisme bine integrate, prin care poate să gestioneze campanii de strângere de fonduri și să salveze vieți. Împreună cu Asociația „Salvează o inimă” am ajutat deja câțiva copii cu probleme grave de sănătate, pentru care s-au strâns aproape 100.000 euro până în acest moment. Ne dorim să fie doar începutul unui parteneriat de succes. Ne dorim ca tot mai mulți să conștientizeze că a ajuta ține de fiecare dintre noi, că actul donației este un act de educație și responsabilitate, că schimbările vin în primul rând de la oameni.

12003328_10153725460519218_4288653179287367317_n
Tatiana Bulubica
Director Acibadem Hospitals Group Romania Acibadem

Suntem foarte mândri de faptul că facem parte din familia Asociaţiei „Salvează o inimă”. Preşedintele Vlad Plăcintă a apelat la serviciile noastre în luna iulie 2014, am avut împreună încredere  ca putem salva foarte mulţi copii, iar la peste 1 an şi jumătate de colaborare, ne putem mândri cu faptul că am strâns peste 330.000 de Euro, bani care au fost direcţionaţi pentru salvarea a peste 50 de copii cu malformaţii grave. Cred cu tărie ca succesul relaţiei noastre de colaborare se datorează încrederii şi transparenţei actului decizional.

11707669_10153128784323515_8995882584383059730_n
Dr. Tanase Tasente
General Manager - Plus Communication Plus Comunication