Despre noi | Salveaza o Inima
Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Cont CHF: RO 12 BTRL CHF CRT 00 W828 7001

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Despre noi

Asociația “Salvează o inimă” a fost inființată pe data de 12 decembrie 2012, și își dorește să reunească sub același acoperiș un număr cât mai mare de profesioniști din diferite domenii, oameni bine pregatiți și motivați, oameni de bine, oameni simpli, cinstiți și onești, oameni care cu suflet și dedicare pot ajuta în campaniile și proiectele noastre și astfel împreună să ne atingem scopul final de a lăsa copiilor noștri o moștenire valoroasă, mărturie a faptului că noi oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie și suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcție bună.

În Asociația „Salvează o Inimă”, ineditul nu este doar faptul că salvăm copii cu malformații grave, ci însăși modul în care această asociație a luat ființă și a crescut într-un mod impresionant, de unde lumea se aștepta mai puțin. Câți dintre noi am auzit vreodată de satul Boscoteni, din județul Botoșani? Probabil foarte puțini sau nimeni…ei bine în acest sătuc, în care nu există nici canalizare, nici apă, sau gaz, acum 4 ani, un om cu inimă mare a decis să înființeze o asociatie prin care să salveze oameni. Totul a pornit de la dorința imensă de a-i ajuta pe cei aflați în suferință. Cu o minte sclipitoare, aș spune eu de geniu, care astăzi poate fără nici o problemă să inspire oameni, Vlad Plăcintă, la acea vreme tâmplar PVC a creat această platformă online, salveazaoinimă.ro, unică în România, prin sistemul de donații online. Era ceva ce la acea vreme exista doar în America, la marile organizatii non-profit.

Forța care izvora din dorința acestui om de a face bine, a atras în acest proiect cei mai buni medici la nivel international, cele mai bune clinici, care astăzi ne sunt partenere în salvarea copiilor cu malformații grave. Și cred că 2500.000 de euro strânsi pană acum nu sunt bani puțini, de fapt sunt extrem de mulți când ne gândim de la ce s-a pornit, și de la faptul că în acest proiect sunt implicați o mână de oameni, nu mai mulți și că totul este organizat din fața unui calculator, într-o cămăruță neîncălzită din casa de la Boscoteni, unde de multe ori cade și internetul, sau curentul… Că binele, împlinirea, poate veni de la un singur om. Dorința arzătoare a unui singur om este suficientă pentru a schimba o comunitate. Gândiți-vă atunci, ce înseamnă dacă la această dorință ne afiliem cu toții? Ce înseamnă să punem cu toții gândul cel bun, să ne unim împreună pentru o faptă bună? Înseamnă schimbarea în bine a unei comunități și mai mari de oameni, și până la urmă, schimbarea acestei lumi. Vrem să schimbăm lumea?

Este un vis măreț, care poate chiar ne depășește. Dar credeți că trebuie să ne punem un target atât de mare când este suficient să aducem fericirea într-o singură familie. Dacă o singură familie trece peste un mare necaz, acela de a avea un copil cu malformații, și apoi trăiește o viață fericită vă dați seama cât de mare lucru este? Asociația „Salvează o inimă” a schimbat deja viața a 250 de astfel de familii, și continuă să fie în prezent sprijinul a 10 copii cărora le asigurăm tratament lunar cu sume între 1.500 lei si 45.00 de lei. Ce este de menționat este faptul că toate aceste interventii au depășit mii de euro, sau zeci de mii de euro. Chiar dacă noi suntem puțin, Asociația „Salvează o Inimă” este extreme de mare, și cuprinde peste 60.000 de membri…ei sunt cei care donează online, peste 60.000 de oameni.

Ei constituie Asociația „Salvează o inimă”. Ei sunt prietenii nostri, cei care au avut încredere în proiectele noastre și au trăit împreună cu noi împlinirea de a salva vieți, bucuria de a dărui și satisfacția că au schimbat destinul unor familii. Noi nu facem altceva decât să le dăm ocazia oamenilor de a trăi această stare excepțională de a face bine, de a se include  în comunitatea oamenilor de bine. Cu toții avem nevoie de asta, de ce? Pentru că trăim necesitatea aceasta interioară de a fi mulțumitori pentru ceea ce avem, sănătate, un loc de muncă bun, o familie fericită, și cum putem dovedi această mulțumire, decât încercând să îi ajutăm și pe alții să aibă parte de aceleași lucruri frumoase? Prin salvarea acestor copiii, nu le redăm doar șansa de a trăi, ci și oportunitatea de a fi în viitor medici excelenți, avocați, dascăli cu vocatie, oameni, care la rândul lor, să schimbe comunități în bine.

Vrem să creștem ca asociație pentru că lumea are nevoie de noi. Sunt zeci, sute de cazuri care ne cer ajutorul, dar pentru asta, avem nevoie mereu de prieteni, alături de care să le putem oferi acestor oameni sprijinul. În această seară, sunt aici ca să vă accord prietenia mea, prietenia Asociației „Salvează o inimă”, în care suntem onorați să vă primim, să schimbăm idei, să venim cu propuneri, să lansăm proiecte, pentru o lume mai bună.

Ocrotitorul spiritual al organizației este “Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina” , făcătorul de minuni.

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Sediul social: Sat Boscoteni, Comuna Frumusica, Judetul Botosani