whatsapp-widget
Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Cont CHF: RO 12 BTRL CHF CRT 00 W828 7001

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Directioneaza 20%

Genereaza Contractul de Sponsorizare

Detalii fiscale

Află cât poate dona firma ta

Potențialul total al companiilor din România de a redirecționa 20% din impozitul pe profit este de aproximativ 500 mil. euro*
RON
RON
0.00 RON
20% din impozitul pe profit

 

Directioneaza 20% din impozitul pe profit (persoane juridice)

Descarcă contractul de sponsorizare de mai sus

2023 a fost un an plin pentru Asociația “Salvează o inimă”. Plin de campanii umanitare, dar și de reușite care ne-au bucurat sufletul și ne-au dat speranța și încrederea că și anul acesta vom schimba în bine viitorul unor copii condamnați de boli grave.

Am salvat peste 1100 de micuți, grație celor 126.000 de oameni care au înțeles că orice sumă donată poate face diferența între viață și moarte.

Împreună am strâns mai bine de 22.000.000 de euro, bani care au ajuns la clinicile și spitalele din țară și străinătate, unde copiii au fost operați și au beneficiat de tratamente și recuperare la standarde înalte.

Orice donație a contat, fie că au fost 2 euro printr-un SMS, fie că au fost 5.000 de euro prin card sau peste 200.000 de euro prin sponsorizări.

Există și o formă de ajutor financiar care nu costă nimic. Este vorba de direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit în cazul persoanelor fizice, și a 20 % pe profit sau impozitul pe venit  în cazul celor juridice.

Și firmele ne pot întinde o mână de ajutor, așa cum au făcut-o și până acum: tot pe site-ul nostru, în meniul „Direcționează” se află și contractul de sponsorizare

În acest caz, 20% din impozitul pe profit pot însemna noi vieți salvate.

Nu e musai să ne credeți. Convingeți-vă singuri! Intrați pe site-ul www.salveazaoinima.ro, căutați detalii despre noi în miile de apariții media și donați oricât unuia dintre cazurile de care ne ocupăm. 

Sponsorizare microintreprindere 2024
 
2. Platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor
 
Incepand cu 01 aprilie 2018 s-a instituit posibilitatea de a beneficia de deduceri pentru sponsorizari si in cazul platitorilor de impozit pe veniturile microintreprinderilor. In perioada 01 aprilie 2018 – 31 martie 2019 acestia puteau deduce din impozitul pe veniturile microintreprinderilor sponsorizarile efectuate potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat, pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective.
 
Incepand cu 01 aprilie 2019 microintreprinderile care efectueaza sponsorizari, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care la data incheierii contractului sunt inscrise in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective. 
 
Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat se reporteaza in trimestrele urmatoare, pe o perioada de 28 de trimestre consecutive. Scaderea acestor sume din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat, in urmatoarele 28 de trimestre consecutive, se efectueaza in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe veniturile microintreprinderilor.
 
Facilitatile prevazute de Codul fiscal se aplica doar daca sponsorizarile sunt efectuate in conformitate cu prevederile Legii 32/1994. Potrivit acesteia, poate fi beneficiar al sponsorizarii:
 
a) orice persoana juridica fara scop lucrativ, care desfasoara in Romania sau urmeaza sa desfasoare o activitate in domeniile: cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific - cercetare fundamentala si aplicata, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protectiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenta si servicii sociale, de protectia mediului, social si comunitar, de reprezentare a asociatiilor profesionale, precum si de intretinere, restaurare, conservare si punere in valoare a monumentelor istorice;
 
b) institutiile si autoritatile publice, inclusiv organele de specialitate ale administratiei publice, pentru activitatile prevazute la lit. a);
 
c) de asemenea, pot fi sponsorizate, in conditiile prezentei legi, emisiuni ori programe ale organismelor de televiziune sau radiodifuziune, precum si carti ori publicatii din domeniile definite la lit. a);
 
d) orice persoana fizica cu domiciliul in Romania a carei activitate in unul dintre domeniile prevazute la lit. a) este recunoscuta de catre o persoana juridica fara scop lucrativ sau de catre o institutie publica ce activeaza in domeniul pentru care se solicita sponsorizarea.
 
Astfel, daca in cazul platitorilor de impozit pe profit se pot deduce, in limitele prevazute de Codul fiscal, sumele acordate in cadrul contractelor de sponsorizare catre orice persoana ce poate fi beneficiar al sponsorizarii conform Legii 32/1994, cu mentiunea ca, in cazul entitatilor persoane juridice fara scop lucrativ, inclusiv unitati de cult sumele pot fi deduse doar daca figureaza in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale), in cazul entitatilor ce datoreaza impozit pe veniturile microintreprinderilor entitatile pot deduce doar sponsorizarile efectuate pentru sustinerea entitatilor persoane juridice fara scop lucrativ, inclusiv unitati de cult si doar daca acestea figureaza in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale.

Asadar, poti face o sponsorizare fara sa te coste nimic!

Exemplu de calcul plafon sponsorizare si reportare

 Cifra de afaceri in trimestrul IV = 1.000.000 lei
            – impozitul datorat = 1.000.000 lei x 1% = 10.000 lei
            – limita de 20% din impozitul datorat = 10.000 lei x 20% = 2.000 lei  
            – suma sponsorizata = 4.000 lei
            – suma care poate fi scazuta din impozit este de = 2.000 lei
            – credit fiscal reportat pentru trimestrele urmatoare = 4.000 lei – 2.000 lei = 2.000 lei
            – impozitul pe veniturile microintreprinderilor de plata in trimestrul IV = 10.000 lei – 2.000 lei = 8.000 lei

CE RAMANE DE FACUT?

Totul se rezumă la încheierea unui Contract de Sponsorizare între firma dvs. şi ONG, în baza căruia banii pot fi deduşi din impozitul pe profit. În urma folosirii sumei donate, veţi primi un raport asupra modului în care banii dumneavoastră au fost cheltuiti şi al impactului pe care l-au avut în viaţa celor ce au avut nevoie de noi.

Te invitam sa ne cunoastem si sa discutam mai multe despre proiectele noastre.

Placinta Vlad Dumitru
email: office@salveazaoinima.ro
tel: +40 752 753 540


Marinela Doboșeru - Manager Fundrasing Companii
tel +0746 444 448
email: marinela.doboseru@salveazaoinima.ro