Andrei Ciobanu

Andrei Ciobanu

Campanie din trecut 0 zile
102.825% Complete

Suma primita

8.226 €

Necesari

8.000 €

Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Cont CHF: RO 12 BTRL CHF CRT 00 W828 7001

Acum poti dona extrem de simplu si rapid prin noua Aplicatie pentru Android si iOS "Salveaza o Inima"

Lista donatori

Lista donatori banca

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Andrei Ciobanu

Campanie din trecut

Update: 04.12.2017

Dragi nostri in urma campaniei de strangere de fonduri in mediul online si cu ajutorul unui donator anonim am reusit sa colectam suma integrala pentru achizitionarea implantului cohlear  care este atat de necesar pentru Andrei sa auda si mai ales sa-si continue studiile.

Va multmim pentru increderea acordata!

Campanie începută la data: 16.11.2017

Nume: Ciobanu

Prenume: Andrei

Varsta: 14 ani

Diagnostic: Deficiente grave de auz

Suma Necesara: 10000 Euro

Fix Import Export

Povestea unui invingator

Andrei are 14 ani si jumatate .

Povestea lui Andrei incepe la varsta de 1 an si 7 luni cand am observat ca il strigam si nu avea reactie, era agitat , nu scotea nici-un sunet, de multe ori puneam pe seama jocului, dar intr-o seara mergand pe o strada, din curtea cuiva a latrat un caine, eu, mama lui  m-am speriat foarte tare, ANDREI NU A AVUT NICI-O REACTIE !

Am ramas impietrita dupa ce l-am strigat si eu, nu am avut nici-un raspuns, , MERGEA IN CONTINUARE CA SI CUM NU S-A INTAMPLAT NIMIC !

Asta a fost inceputul !

Au urmat investigatii medicale care ne-au spus ca ANDREI NU AUDE ABSOLUT NIMIC !

Medicul care a facut investigatia mi-a spus : “MERGI  ACASA SA FACI ALTUL, ASTA ESTE SURD, VIATA VOASTRA NU VA MAI FI LA FEL ”   Si asa a fost !!!

Diagnosticul a fost : HIPOACUZIE NEUROZENZORIALA BILATERALA !

Dupa 3 zile in care plangeam si nu intelegem ce se intampla a inceput lupta cu hipoacuzia !

De la 1 an si 7 luni pana la varsta de 3 ani a purtat o proteza auditiva.  Au inceput sedintele de logopedie la  Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL Profesor Doctor Dorin Hociotă.  Mergem de 2 ori pe saptamana la logoped si in fiecare zi acasa facem lectii de logopedie. A fost cumplit sa convingi un copil de 1 an si 7 luni sa tina protezele la urechi, tipa si le arunca din ureche, plangea el , plangeam si eu .  Trebuia sa stea cuminte pe scaun si sa invete sa citeasca de pe buze, avea aproape 2 ani si trebuia sa se comporte ca un copil mare care trebuia sa-si invete lectiile. Asta am facut pana la varsta de 3 ani, joaca si iesitul in parc a fost inlocuit de mersul la logoped si sedintele chinuitoare zilnice de a incerca sa fie atent . Rezultatul a fost zero, dupa aproape 1 an si 3 luni, NU ROSTEA NICI-UN SUNET ! Eram disperata !

A fost propus pentru  PROGRAMUL NAŢIONAL DE TRATAMENT AL SURDITĂŢII PRIN PROTEZE AUDITIVE IMPLANTABILE (IMPLANT COHLEAR ŞI PROTEZE AUDITIVE).

La varsta de 3 ani, in anul 2006, a fost operat si implantant cu implant cohlear Nucleus Esprit 3G.

A stat in operatie 7 ore, cand m-au chemat sa-l vad, avea tot capul bandajat si  cand au incercat sa-l trezeasca am auzit un geamat prelung, ce si acum il am in mintea si sufletul meu .

Doctorii mi-au spus ca a fost norocos ca au gasit “ un loc  pe os” unde au put fixa partea interna a implantului cohlear. “ERA NOROCOS “ .

Am inteles mai tarziu ce insemna asta ! Era predispus la infectii si o reactie de respingerea din partea organismului a partii implantate. A urmat perioada de refacere dupa operatie, cand nu avea voie sa se loveasca, sa cada ! Avea numai 3 ani si era greu sa inteleaga ca nu avea voie sa alerge si  sa se joace ca orice copil de varsta lui .

Au trecut 3 luni in care a reusit si nu s-a lovit si practic operatia abia atunci se considera ca a avut succes.

A urmat activarea implantului ce presupunea ca din 3 in 3 luni sa se faca “reglaje “ adica activarea canalelor de sunet.

Zilele noastre se imparteau intre audiolog si logoped. Abia dupa 3 luni de la implant si dupa 2 reglaje a reusit sa spuna “NU “ .

Credeam ca l-am prins pe Dumnezeu de picior ! A fost primul semn ca intr-adevar implantul il ajuta .

Au urmat 7 ani de zile  de sedinte zilnice de logopedie si de mers de 2 ori pe saptamana, marti si joi la spital . Progresele au fost facute incet dar bine, am construit totul de la zero, un copil care pana la varsta de 3 ani nu a auzit nimic trebuia sa recupereze si sa reuseasca sa-si formeze o memorie auditiva din care mai tarziu sa poata reda cuvinte, propozitii, fraze . Am reusit sa construim cuvintele de la  vocale si consoane la grupuri de litere, cuvinte, scurte propozitii si pe parcursul a 7 ani o exprimare coerenta si normala.

A fost o lupta sustinuta, contracronometru in care Andrei  a facut “echipa” cu logopedul, audiologul si mama lui  . Scopul acestei lupte a fost sa poata merge la o gradinita normal, la o scoala normala.

La varsta de  6 ani a mers la gradinita normal, iar la 7 ani a intrat intr-o scoala normala, vorbea si se purta ca un copil normal . Reusise sa inteleaga si el ce se intampla cu el, avea grija de aparat si le explica colegilor lui ca are” un aparat ce il ajuta sa-l auda “.

Datorita anilor de disciplina in care el a invatat sa vorbeasca , rezultatele lui scolare au fost inca din clasele primare foarte bune, este un copil constiincios ce-si face temele, a inteles ca  trebuie sa fie “ca ceillati “ . Intr-o lume normala, Andrei  cel hipoacuzic , trebuie sa se ridice la nivelulul celorlalti .

A luat premiul intai in clasele primare, iar din clasa a 5-a media lui de absolvire a fost peste 9.50, obtinand in fiecare an premiu.

Acum este in clasa a 8-a , se pregateste de examenul de evaluare nationala, rezultatele lui scolare sunt in continuare foarte bune, isi doreste sa mearga mai departe la un liceu si  facultate.

Din pacate,  acum 2 saptamani am aflat ca procesorul de implant cohlear pe care el il poarta nu mai poate fi reparat, ( el a fost reparat in decursul a 11 ani de 2 ori, reparatia lui costand de fiecare data cate 500 de euro a fost suportata de familie) nu mai poate fi  reparat, nemaiexistand piese de schimb .

Din nou, disperarea ca el nu mai poate auzi din nou si-a facut prezenta. Ne rugam la Dumnezeu sa-I mai dea o sansa lui Andrei de a auzi in continuare si de a nu irosi chinul si munca depusa pe parcursul celor 11 ani .

Ne dorim ca oamenii sa inteleaga efortul pe care un copil hipoacuzic il depune de a avea o sansa la o viata normal, de a auzi si de a putea merge mai departe  !

Lipsa acestui procesor duce la “inchiderea” sistemului nervos, nervul auditiv nefiind stimulat .

ANDREI merita o sansa pentru lupta pe care el, copil fiind, a trebuit sa o dea cu el insusi si cu ceilalti pentru a demonstra ca se poate ca un copil care era condamnat la surzenie, in lumea semnelor, sa poata trai normal

Va rugam sa ne ajutati pentru a putea cumpara acest procesor ce reprezinta sansa la o viata normala !

Cu multumiri,

Donatiile pot fi facute si prin transfer bancar:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”

Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

CONT LIRE: RO 93 BTRL GBP CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Va rugam sa specificati pentru cine faceti donatia!

Donatori vor fi specificati pe pagina: Sponsori

Mai jos oferta pentru procesorul de sunet N7-CP1000 cu accesoriile disponibile :

1. COCHLEAR NUCLEUS CP1000 SOUND PROCESSOR - PACKAGE B, - CN7-B /cu 1 accesoriu kit– 9.450 Euro Accesoriile disponibile sunt : CN7-WL – COCHLEAR WIRELESS ACCESSORIES - KIT CN7-APLUS – COCHLEAR NUCLEUS AQUA+ KIT CN7-RB – COCHLEAR NUCLEUS CP1000 SERIES RECHARGEABLE BATTERY SYSTEM CN7-RT – COCHLEAR NUCLEUS CP1000 SERIES RETENTION KIT

Procesorul de sunet este disponibil in culorile : BLACK, PLATINUM DETAIL, BROWN, GREY, SAND, BLACK, GOLDEN DETAIL, WHITE

Pretul este in Euro si este fara TVA de 9%. Factura se emite in lei la cursul BNR din ziua facturari.

Cu respect Fix Import Export