whatsapp-widget

Geambasu Gabriel Marian

Campanie din trecut 0 zile
388.47884788479% Complete

Suma primita

8.632 €

Necesari

2.222 €

Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Acum poti dona extrem de simplu si rapid prin noua Aplicatie pentru Android si iOS "Salveaza o Inima"

Lista donatori

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Geambasu Gabriel Marian

Campanie din trecut

Update: 06.08.2015

Asociatia "Salveaza o inima" prin bunavointa oamenilor cu suflet i-a asigurat micutului Gabriel Geambasu tratamentul de recuperare pana la sfarsitul anului 2015.

Va multumim!

Asociatia Salveaza o inima, i-a asigurat lui Marian Geambasu fizioterapia (35 lei/zi si Nutren+52 lei) pe perioada de 8 luni de zile.-octombrie 2014-mai 2015
Va multumim din inima!
Nume: Marian
Prenume: Geambasu
Diagnostic: Tetrapareza spastica
Blog campanie: Geambasu Maria
Varsta: 7 ani

Tratament recuperare: Craiova

POVESTEA

A împlinit 7 ani în ziua de Sântă Măria Mare. Şi-ar fi trebuit să fie aceasta o sărbătoare mare, cu părinţii, bunicii şi sora alături, cu prieteni care să-i cânte „La mulţi ani!”. Ar fi trebuit, în prag de septembrie, să intre la clasa pregătitoare, să înveţe să caligrafieze bastonaşe şi cercuri, redesenându-şi copilăria. Dar nimic din toate acestea nu a fost sortit să se întâmple. Nu a fost sortit să se întâmple… încă de la naşterea sa. Povestea lui Gabriel-Marian Geambaşu, copilul care n-o să rotunjească niciodată litere, e tristă şi începe din clipa naşterii lui. Ziua în care a primit prima şi singura notă din viaţa lui: 0. Zero!

Sacrificiul unei mame

Da, atunci când a venit pe lume, pe 15 august 2007, i s-a pus nota: 0. Nu respire, nu mişca, iar după lungile eforturi de resuscitare, avea să intre în viaţă fragil şi singur. Dându-i naştere, mama lui a murit. Gabriela-Victoria Geambaşu s-a chinuit să nască, pe cale naturală, în vreme ce medicul de gardă era undeva, într-un loc în care mai mulţi angajaţi ai spitalului din Craiova sărbătoreau onomastica unora dintre ei. L-a împins în lume, cu ultimele ei puteri, dându-şi ultima suflare. I-a lăsat doar numele ei, Gabriel/Gabriela, în loc de mângâiere.

Născut în condiţii teribile, copilul nu avea să fie normal niciodată. Lipsa oxigenului, la naştere, a condus la un diagnostic extreme de dur: paralizie cerebrală.

La scurtă vreme după înmormântarea mamei, băieţelul cel atât de tragic venit pe lume a rămas şi fără tată. Copleşit, poate, de situaţia neaşteptată, el nu a ştiut cum să facă faţă situaţiei şi a plecat în lume. În urmă au rămas… două suflete. Două, pentru că în familia Geambaşu, cu 5 înainte, se mai născuse un copil: Mihaela Andreea. Ea, Mihaela, acum elevă în clasa a V-a la o şcoală din Craiova, este cea care ne-a trimis la redacţie o scrisoare emoţionantă, pe care am ales să v-o redau integral. Este un strigăt disperat de ajutor, dar şi o caldă mărturie despre eforturile pe care bunica din partea mamei le-a făcut în ultimii şase ani pentru a-i creşte pe aceşti doi copii.

 Dragostea unei surori

Acum aproape 6 ani, pe 15 august, mama mea l-a născut pe fratele meu cu mare greutate, cu multă durere, iar ea s-a stins pe masa de naştere. Bunica mea, care ne-a crescut pe amândoi şi ne-a purtat de grijă de când tata ne-a părăsit, plecând în Italia, mi-a povestit că doctoriţa nu a avut grijă de mami la naştere şi că de atunci ea încearcă să facă dreptate pentru fratele meu. Unii oameni au încercat să o împiedice, dar bunica a mers mai departe, înaintând cu procesul până în prezent. Cred că şi aici ar avea nevoie de ajutor, a luptat din greu să plătească avocatul.

Frăţiorul meu a primit la naştere diagnosticul de paralizie cerebrală, tetrapareză spastică. Noi stăteam la ţară, la Seaca de Câmp, dar bunica s-a zbătut şi, deşi nu mai are serviciu, fiindcă a trebuit să renunţe la el când tata ne-a părăsit, a reuşit să închirieze un apartament în Craiova, ca să îl ducă pe Gabriel la şedinţe de recuperare, la tratament, la doctor. Dar se descurcă foarte greu, mai ales că medicamentele şi pamperşii lui costă mult.

Gabriel nici nu poate să mănânce normal, aşa că trebuie să aibă grijă şi de mâncarea lui. Abia se descurcă lunar cu chiria şi ce mai are de plătit. Încerc să o ajut şi eu, căutând ziare care ar vrea să publice povestea noastră. Poate aude un om bun, căruia să îi pară rău de frăţiorul meu şi să îi trimită ajutor.

Fratele meu are nevoie de medicamente, de ajutor pentru tratament, de pamperşi, bunica zice că ar avea nevoie să îl vadă şi un alt medic specialist, iar ea are nevoie de ajutor să aibă cu ce plăti chiria, întreţinerea şi să aibă grijă şi de mine. Se zbate să câştige procesul pentru fratele meu şi îmi spune că speră că va putea să ne ofere o viaţă mai bună şi că nu va mai trebui să suferim atât. Mi-a promis că, deşi tata ne-a părăsit, iar mami nu mai este, ea o să ne fie mereu alături şi nu o să ne lase vreodată. Şi eu ştiu că aşa e. Vă rog să o sprijiniţi, mai ales că eu tare aş vrea să-l văd pe fratele meu că merge şi vorbeşte şi râde, iar pe bunica să n-o mai văd că oftează şi lăcrimează toată ziua. Frăţiorul meu a rezistat din greu 6 ani. Cu ajutorul dumneavoastră ar putea să ne zâmbească şi el odată.”

 Dăruirea unei bunici

Din vraful de documente care atestă afecţiunea de care suferă Gabriel-Marian Geambaşu, reţin diagnosticul: „Paralizie cerebrală ­ Tetrapareză spastică ­ Epilepsie simptomaică”. Copilul nu se mişcă, nu stă în fund, nu mănâncă decât hrană lichidă sau pasată, umedă. Bunica lui, Mariana Nedelcu, îl poartă permanent în braţe. Se odihneşte doar când şi când, atunci când Andreea preia sarcinile de… mamă şi infirmieră. Când era mai mică, spune ea, şi-a dorit să se facă poliţist, sau procuror, sau judecător. Să facă dreptate în lume. Acum, devenind tot mai responsabilă pentru viaţa frăţiorului ei, şi-ar dori să ajungă medic, să găsească leacul minune şi să-l vindece. În ciuda greutăţilor, în ciuda faptului că, de multe ori, abia dacă au ce mânca, Andreea Mihaela Geambaşu se străduieşte să înveţe bine. Ca să poată urma şcoala aceea de medicină la care visează… Deşi din scrisoarea ei nu reiese asta, înţelegi că, acum, la început de septembrie, e nevoie şi de multe cărţi, rechizite, ghiozdan… Dar nu a cerut nimic pentru ea. A învăţat de la bunica ei ce înseamnă dăruirea… Dar oare nu e o lecţie prea dură pentru un copil de 11 ani?

Mesajul primit de la Andreea este despre un copil cu un handicap sever care are nevoie de îngrijiri speciale (şi costisitoare), despre o bunică în stare să lupte fără oprire pentru nepoţeii ei. De fapt, mesajul este despre o familie aflată pe buza prăpastiei, a unei prăpăstii sociale şi economice. Nu e un caz singular. Dar e un caz despre care ştim şi în care putem interveni, fie şi cu o mică donaţie.

sursa articol: Jurnalul National

APARITII MEDIA

 1. Jurnalul National-Lumină pentru un vis.Scrisoarea emoționantă a unui copil de 11 ani,despre frățiorul său.
 2. Jurnalul National-Îngeri orfani.Scrisoarea surorii unui băiețel paraplegic;mama lor a murit la nașterea fiului.
 3. Ziarul Lumina-Să ajutăm un copil aflat în suferință!

Campanie umanitara:"Marian vrea sa faca primii pasi."

 1. Adevarul - Campanie umanitara. Ajuta-l pe Marian sa faca primii pasi
 2. Romania TV - Si-a pierdut mama la nastere! Scrisoarea emotionanta a unei fetite de 12 ani, despre fratiorul ei bolnav
 3. Jurnalul National - Marian vrea sa faca primii pasi! Ajuta si tu!
 4. Revista Felicia - Marian vrea sa faca primii pasi! Ajuta si tu!
 5. Cuget Liber - Caz dramatic: un copil de 7 ani are nevoie disperata de ajutor!
 6. Ziarul Profit - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi
 7. Proiecte Locale - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi
 8. I-Ziare - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi
 9. Index Stiri - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi
 10. Sa fim oameni - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi
 11. Baby Lenuta pentru suflet - Marian vrea sa faca primii pasi
 12. Botosaneanul Ortodox - Marian vrea sa faca primii pasi
 13. Lumea Presei - Marian vrea sa faca primii pasi
 14. Radio Deea - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi
 15. Ziar.com - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi
 16. Ziua de Constanta - Marian vrea sa faca primii pasi
 17. Ziare pe net - Marian vrea sa faca primii pasi
 18. Ziare  Live - Marian vrea sa faca primii pasi
 19. Actualitati.net - Marian vrea sa faca primii pasi
 20. Bucuresteni - Marian vrea sa faca primii pasi
 21. Timisoreni - Marian vrea sa faca primii pasi
 22. Aradeni - Marian vrea sa faca primii pasi
 23. Radio Pro Diaspora - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi

 24. Jurnalul MM - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi

 25. News Portal - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi

 26. Ziare Botosani - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi

 27. Realitatea Dorohoiana - Campanie umanitara: Marian vrea sa faca primii pasi

 28. Arges Plus - Campanie umanitara: Marian vrea sa faca primii pasi

 29. Ziare Arges - Campanie umanitara: Marian vrea sa faca primii pasi

 30. Stiri Muntenia - Campanie umanitara: Marian vrea sa faca primii pasi

 31. Ziar.com - Campanie umanitara: Marian vrea sa faca primii pasi

 32. Arena Media - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi

 33. Ghidul Aradean - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi

 34. Infopress TV - Marian vrea sa faca primii pasi. Ajuta-l!

 35. Jurnalul Bucurestiului - Marian vrea sa faca primii pasi

 36. Dorohoi News - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi

 37. Ziua - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi

 38. Jurnalul de Drajna - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi

 39. Telegraf - Marian vrea sa faca primii pasi

 40. InfoPortal - Marian vrea sa faca primii pasi

 41. Editie Speciala - Marian vrea sa faca primii pasi

 42. PresaOnline - Campania umanitara “Marian vrea sa faca primii pasi”, demarata de Asociatia “Salveaza o inima”

 43. Info Sud-Est - Marian vrea sa faca primii pasi. Ajuta-l!

 44. Comisarul - Micutul Gabriel isi doreste sa faca primii pasi

 45. Cuvantul Libertatii - Micutul Gabriel isi doreste sa faca primii pasi

 46. Ziare Botosani - Campanie umanitara a Asociatiei “Salveaza o inima”, Marian vrea sa faca primii pasi

 47. News Bucovina - Campanie umanitara a Asociatiei “Salveaza o inima”. Marian vrea sa faca primii pasi

 48. Stirile pe scurt - Marian vrea sa faca primii pasi! Ajuta si tu!
 49. RoPortal - Marian vrea sa faca primii pasi! Ajuta si tu!
 50. RevistaPresei - Marian vrea sa faca primii pasi! Ajuta si tu!
 51. StirileDirect - Marian vrea sa faca primii pasi! Ajuta si tu!
 52. News Hub - Marian vrea sa faca primii pasi! Ajuta si tu!
 53. Baricada TV - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi
 54. Smart and Happy Child - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi
 55. QBebe - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi
 56. NewsPad - Marian vrea sa faca primii pasi! Ajuta si tu!
 57. Stiri Muntenia - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi
 58. De Cluj - Campanie umanitara: Marian vrea sa faca primii pasi
 59. Calendar Evenimente - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi
 60. Vreau sa lupt - Sa ajutam un ingeras
 61. Tribuna - Nu merge, nu vorbeste si are nevoie de noi
 62. Gazeta de Botosani - Anunt! Marian vrea sa faca primii pasi! Ii puteti ajuta si voi!
 63. Rasunetul - Marian vrea sa faca primii pasi!
 64. Mesagerul de Neamt - Marian vrea sa faca primii pasi!
 65. GoldFM - Marian vrea sa faca primii pasi!
 66. InfoPloiestiCity - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi
 67. Gherila - Campanie umanitara a Asociatiei Salveaza O Inima. Marian vrea sa faca primii pasi
 68. Imparte.ro-Marian vrea sa faca primii pasi!
 69. Calafat Live-Si-a pierdut mama la nastere! Scrisoarea emotionanta a unei fetite de 12 ani, despre fratiorul ei bolnav