Cristian Ciprian Radea

Cristian Ciprian Radea

Campanie din trecut 0 zile
100.54880791723% Complete

Suma primita

2.235 €

Necesari

2.223 €

Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Cont CHF: RO 12 BTRL CHF CRT 00 W828 7001

Acum poti dona extrem de simplu si rapid prin noua Aplicatie pentru Android si iOS "Salveaza o Inima"

Lista donatori

Lista donatori banca

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Cristian Ciprian Radea

Campanie din trecut

Nume: Radea
Prenume: Ciprian Cristian
Diagnostic: tetrapareza spastica gradul 1
Tratament recuperare: Romania
Povestea

O zi obișnuită de lucru s-a transformat pentru un tânăr de numai 20 de ani într-un adevărat coșmar.În urma unui accident rutier, băiatul a ajuns în stare critică la spital. Urma să moară, din cauza rănilor foarte grave...

Totuși, Dumnezeu i-a dat o nouă viață, dar și o luptă de purtat. Cristian Radea suferă de tetrapareză spastică, o boală cumplită care îl ține imobilizat la pat de un an.Deși nu își mai poate folosi mâinile sau picioarele așa cum o făcea înainte, își folosește sufletul. Și speră... crede în Dumnezeu și în oameni, care l-ar putea ajuta să meargă din nou, să simtă, să zâmbească, să trăiască o viață normală.

"Eram în timpul serviciului, făceam distribuție pe scuter.  Mă întorceam către sediul firmei când, deasupra Pasajului Băneasa, am avut o coliziune cu un autobuz RATB. Din acel moment, nu am știut nimic timp de aproape două luni."

Totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă, îmi spune Cristi.  Nu știe cum de i s-a putut întâmpla așa ceva, mai ales că nu a avut niciodată probleme în trafic și era întotdeauna echipat corespunzător.

"Cam după 30 de metri deasupra Pasajului Băneasa, nu pot să zic că am văzut negru în fața ochilor, am văzut albul în fața ochilor, era ceva mare, alb, imens, care parcă nu se mai oprea. În secundele următoare, auzeam claxoane, sirene de ambulanță, șoferi nervoși... Pentru mine atunci, practic, s-a tăiat filmul."

Era într-o stare foarte gravă, iar mama lui, Virginia, a fost devastată la aflarea veștii. Mai bine de două luni, cât a stat Cristian la Terapie Intensivă, femeia s-a rugat zi și noapte la Dumnezeu pentru o minune.

" În urma unui RMN, am aflat că este paralizat de la piept în jos.În Capela Floreasca, am stat acele 77 de zile numai în genunchi, rugând și implorând: „Doamne, nu mi-l lua, te rog, nu mi-l lua, și dă-mi mie putere să pot să îl ajut cu ce pot eu și să-i dau eu forța mea, pe care eu încă o mai am! Și starea lui s-a schimbat. A făcut primul pas către bine".

Mama lui Cristian este, din nou, omul lui de bază: îl hrănește, îl schimbă, și îi este alături în momentele grele. Tatăl lui este singurul care lucrează în casă, iar banii nu le ajung pentru medicamente, fizioterapie și restul celor necesare pentru recuperare.

"Zilnic, eu am nevoie de 169 de lei pt kineto-terapie, care o fac cu un kineto-fizioterapeut acasă, pt tratamentul medicamentos, pentru dureri de picioare, că am și dureri foarte mari, am și spasticitate că asta este boala mea - tetrapareză spastică de gradul 1. Eu de la piept în jos nu simt, îmi trebuiesc pamperși, aleze... Am o pensie de 290 de lei de handicap, iar mama 530, pentru că este însoțitor permanent. Nu au cum să ne ajungă".

În timp ce îl privesc pe Cristi, mă gândesc că aș putea fi eu în locul lui și mă îngrozește gândul că aș putea ajunge la mila statului. E de prisos să spun de ce.  Știu, însă, doar atât: dacă noi, oamenii, nu ne ajutăm între noi, nu o va face nimeni. Dumnezeu lucrează prin noi, iar acolo unde este iubire se întâmplă minuni, indiferent de situație.  De asta e convins și Cristian, care așteaptă ziua în care va avea, din nou, o viață normală.

"Fiecare om trece prin niște perioade grele ale vieții. Trebuie să mergem înainte și trebuie să avem credință în Dumnezeu pentru că de-acolo vine totul. Dumnezeu mi-a dat o nouă viață, ca și când m-aș fi renăscut.  Practic, voi învăța să merg din nou.  Am început să am răbdare, odată și o dată știu că visul meu se va împlini și voi merge din nou pe picioarele mele".

Detalii despre cum îl puteți ajuta pe Cristian Radea găsiți pe blogul lui, la adresa:

http://radeacristian.blogspot.ro/

Puteti dona bani in conturile:
Raiffeisen BANK
R O 7 6 R Z B R 0 0 0 0 0 6 0 0 1 1 7 1 2 6 4 8 

Cod SWIFT: R Z B R R O B U
Radea Viorel 

( contul este pe numele
tatalui meu )

Aparitii media

Observator Antena 1

Ziarul Lumina

Resurse Crestine

Libertatea