Georgeana Melinte

Georgeana Melinte

Campanie din trecut 0 zile
101.6025% Complete

Suma primita

12.192 €

Necesari

12.000 €

Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Cont CHF: RO 12 BTRL CHF CRT 00 W828 7001

Acum poti dona extrem de simplu si rapid prin noua Aplicatie pentru Android si iOS "Salveaza o Inima"

Lista donatori

Lista donatori banca

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Georgeana Melinte

Campanie din trecut

Campanie inceputa pe data de 07.06.2017

Nume: Melinte

Prenume: Carmen-Georgeana

Vârsta: 15 ani

Suma necesară: 12.000 Euro

Diagnostic: Scolioza turaco-lombara(in present cu Cobb 48 de grade)

Operația va fi efectuată la Spitalul Monza de către Domnul Doctor Alexandru Thiery

logo

Povestea unei olimpice nationale

    In luna martie a anul 2014,la varsta de 13 ani, am fost diagnosticata la un spital renumit din Bucuresti cu Scolioza turaco-lombara cu unghiul Cobb 43 de grade.

Timp de un an am fost tratata conservator  cu corset Cheneau, gimnastica medicala si inot la recomandarea distinsului medic ortoped pediatru pe plan national de la acea vreme.

Insa toate acestea au avut un rezultat nesatisfacator, unghiul Cobb progresand pana la 59 de grade la data de 4 Mai 2015.

Ulterior am fost internata si s-a intervenit chirurgical : rahisinteza T4-T12 cu implant de crestere.

In perioada post operatorie,am efectuat tot ce mi-a fost recomandat de asa-zisul medic specialist.

Dupa doua saptamani de la interventie am urmat kinetoterapie la indrumarea unor medici de la o clinica ce se afla in colaborare cu chirurgul (efectuand  miscarile de activare a implantului, despre care am aflat ulterior ca trebuia sa le fac doar in prezenta chirurgului).

Timp de 2 ani de zile(pana la data de 22 mai 2017) am efectuat inot si kinetoterapie (contra valoarea fiind suportata exclusiv de familie,toate acestea efectuandu-se in regim privat) conform setului de exercitii recomandate pentru recuperare si pentru activarea implantului mai sus mentionat(miscari ce trebuiau dupa cum am mai spus realizate  sub urmarirea stricta a chirurgului) in orasul natal (Tecuci, jud. Galati).

In aceasta perioada am realizat  si controale medicale  la fiecare jumatate de an cand faceam - radiografie cap-coloana-bazin.

In urma acestor controale medicale de fiecare data ni s-a spus ca totul decurge in limite normale, unghiul micsorandu-se copilul putand la indicatiile medicilor sa duca o viata normala (sa ridic ghiozdanul de la scoala, sa alerg, sa dansez, sa efectuez orice miscare a corpului).

La ultimul control, desi cunosteam faptul ca distinsul chirurg in ortopedie pediatrica nu mai efectueaza servicii medicale in incinta unitatii respective ”Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii…”, am mers si am efectuat controlul medical de 2 ani de zile - perioada de garantie pentru rezolvarea diagnosticului mai sus amintit, luand legatura cu medicii ramasi in cadrul unitatii medicale sa asigure in  continuare supravegherea pacientilor.

Prezentandu-ne cu radiografia cap-coloana-bazin  efectuata in data de 22 mai 2017, medicul ne-a adus la cunostinta ca dispozitivul este intins la maxim, dar unghiul scoliozei nu prezenta o imbunatatire vizibila.

Analizand mai bine radiografia, a constat faptul ca surubul din partea superioara nu ar fi bine pozitionat, urmand sa efectuez un computer tomograf pentru a putea examina in profunzime situatia.

In acel moment, parintii s-au alarmat si in aceeasi zi am efectuat un Computer Tomograf in urma caruia banuielile ne-au fost adeverite si crudul adevar a iesit la iveala.

Surubul superior nu a fost amplasat corespunzator, ci acesta se afla in mijlocul canalului spinal, iar maduva spinarii se afla in jurul acestui surub.

La vizualizarea acestor imagimi, atat medicul cat si cei cu care am mai luat legatura au intrebat”- Unde este copilul? Merge? Se misca?”;”- Este aici in fata dumneavoastra! Si dupa cum vedeti se poate misca.”;”- Este imposibil, dupa ceea ce constat din aceasta imagine, copilul ar trebui sa fie paralizat.”

Tot din dialogul cu acestia, deducem ca si o concluzie ca exista pentru aceasta tanara un inger pazitor, intrucat orice mic soc mecanic (miscari bruste, cazaturi, loviri intamplatoare) pot cauza deplasarea surubului si implicit paralizia partii inferioare a corpului, in acelasi timp fiindu-mi intezisa chiar si gimnastica medicala, cea care conform spuselor timp de 2 ani de zile a fost efectuata cu strictete.

Pentru linistea mea, cat si a parintilor am mers intr-un spital de stat si am apelat la cunostintele de specialitate ale doctorilor din cadrul Spitalului Clinic de Ortopedie,Traumatologie si TBC Osteoarticular “Foisor”-Bucuresti, unde ni s-a confirmat faptul ca amplasarea surubului nu este cea corespunzatoare.

Toata aceasta situatie duce la necesitatea unei noi interventii ce consta in: REVIZIE SCOLIOZA, extragerea INSTRUMENTATIEI DE ASTEPTARE si implantarea unei INSTRUMENTATII DEFINITIVE ca urmare a opririi cresterii.

Facem mentiunea ca aceasta interventie nu poate fi efectuata in niciunul dintre spitalele de stat, in contextul unor probleme nerezolvate la nivelul Ministerul Sanatatii ca urmare a limitelor de competenta vis-à-vis de varsta de 18 ani.

Toate acestea sunt o urmare a demersurilor efectuate de faimosul chirurg prin care conceptul de ortopedie a fost impartit in Ortopedie Pediatrica si Ortopedie pentru adulti.

Pentru a putea avea loc cele doua interventii este nevoie de o trusa chirurgicala speciala ce nu poate fi gasita in tara noastra. Aceasta trusa ajuta la  scoaterea  cu o mai mare precizie a implantul, precum si de suma ce reiese din adeverinta eliberata de Spitalul Monza intr-un timp cat mai scurt pentru a nu ajunge la cele mai rele situatii.

In ciuda tuturor problemelor de sanatate, a timpului alocat pentru kinetoterapie, pentru inotul recomandat pot spune ca sunt un elev cu care Colegiul National”Spiru Haret” Tecuci se poate mandri ca urmare a rezulatatelor deosebite la Olimpiada Nationala de Socio-Umane din acest an precum si a celor de la invatatura.

Doresc ca pe viitor sa pot urma o cariera in medicina  pentru a putea schimba mentalitatea celor care se cred “Dumnezeu pe pamant.”

Va rog frumos sa ma ajutati pentru a putea duce o viata normala si a-mi duce visul spre cele mai inalte culmi!

Denumire entitate: Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala: 31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Va rugam sa specificati pentru cine faceti donatia!

Donatori vor fi specificati pe pagina: Sponsori