Malic Livia - doneaza online
69% Donaţi
  • Donati10.677 EUR
  • Necesari15.400 EUR
  • Donatori656
Timp rămas pentru a dona

Contract sponsorizare

Donează prin Paypal

Donează prin card

Malic Livia

Campanie inceputa la data: 08.06.2019

Nume: Maria Livia
Prenume: Malic
 Varsta: 11 luni
Suma necesara: 15400 Euro
Diagnostic: amitrofie spinala tip 1
Cazuri similare preluate de Asociația ”Salveaza o inima”: Ervin Szkely, Sarah Cenan, Ayan Statie, Carolina Geantă, Irina Ioniță
Povestea micuței
Răbdarea este acea putere morală care calmează sentimentele de supărare şi revoltă, ce izbucnesc în inima omului sau care linişteşte durerile, şi suferinţele grele. Răbdarea este o virtute pentru că ea are ca rod nădejdea în Dumnezeu. Astfel, întristarea naşte răbdarea, răbdarea adânceşte experienţa, iar aceasta din urmă produce nădejdea. Iar nădejdea nu este înşelată niciodată. Răbdarea este prima dintre virtuţi, deoarece prin aceasta se obţine darul mântuirii; cel ce rabdă până la sfârşit se mântuieşte. Deci mântuirea sufletelor noastre constă mai întâi în răbdare. Sfântul loan Gură de Aur spune despre răbdare că este rădăcina tuturor bunurilor spirituale, mama evlaviei, trunchi al bucuriei, rod al nestricăciunii, turn invincibil, liman netulburat. Şi încă mai spune că răbdarea este regina tuturor virtuţilor, temelia reuşitelor, limanul cel neînviforat; aduce pace pe timp de război, linişteşte furtunile, descoperă uneltirile, opreşte folosirea armelor, strângerea armatelor, folosirea săgeţilor, a suliţelor, alungă legiunile demonilor, puterile întunericului cu tot ceea ce reprezintă ele. Răbdarea, deci, este regina bunurilor, coroana cea mai de sus.
Supușii unei răbdări îndelungate se află si familia Malic  a cărei fetiță de numai 11 luni a fost diagnosticată cu Amitrofie Spinală tip 1 iar viața ei depinde de aparatură medicală pentru a putea respira.Problemele micuței au apărut în primele lunii după ce a venit pe lume fiind supusă și două intervenții chirurgicale de traheostomă. Până în momentul de față a primit patru injectării cu spiranza care îi oprește evoluția bolii.Părinții sunt disperații iar nopțile le-au făcut zi și ne cer ajutorul financiar pentru ca micuța lor să trăiască.
Despre diagnostic

Atrofia musculară spinală (SMA) este o boala a neuronului motor. Neuronii motori afecteaza muschii voluntari, care sunt utilizati pentru activităţi cum ar fi târântul, mersul pe jos, controlul capului si gatului, şi de înghiţire. Aceasta este o “tulburare rară” relativ comuna: aproximativ 1 la 6000 copii nascuti sunt afectati, iar aproximativ 1 din 40 de oameni sunt purtatori ai genei.

SMA afecteaza muschii pe tot corpul, desi muschii proximali (cei mai apropiati de trunchi – adică umeri, solduri, spate) sunt de multe ori cel mai grav afectati. Slăbiciunea în picioare, în general, este mai mare decât în braţele. Uneori, hrănirea şi înghiţirea pot fi afectate. Implicarea  muschilor respiratori (muschii implicati în respiraţie şi tuse), poate duce la o tendinţă crescută de pneumonie şi alte probleme pulmonare. Senzaţia şi capacitatea de a simti, nu sunt afectate. Activitatea intelectuală este normala şi se observa adesea ca pacientii cu SMA sunt neobisnuit de destepti şi sociabili.

Va mulțumim frumos!

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Vă rugăm să specificați numele de familie  (Malic) al copilului pentru care faceți donatia!

Donează prin card

Donează prin Paypal

Introduceţi suma pe care doriţi să o donaţi

  • Doneaza 2 EUR si bucura-te

EUR

Introduceţi suma pe care doriţi să o donaţi