Mihnea Tabara

Mihnea Tabara

Campanie din trecut 0 zile
101.02023255814% Complete

Suma primita

8.688 €

Necesari

8.600 €

Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Cont CHF: RO 12 BTRL CHF CRT 00 W828 7001

Acum poti dona extrem de simplu si rapid prin noua Aplicatie pentru Android si iOS "Salveaza o Inima"

Lista donatori

Lista donatori banca

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Mihnea Tabara

Campanie din trecut

Update: 29.07.2017

STOP DONATII!!! Dragilor, anuntam o noua VICTORIE! In doar 17  zile, am colectat, suma necesara pentru operatia pe care trebuie sa o urmeze Mihnea Tabara.

Va multumim din tot sufletul pentru sustinerea voastra!

Campanie inceputa pe data de 12.07.2017

Nume: Tabara

Prenume: Mihnea

Vârsta: 12 ani

Suma necesară: 12.000 Euro

Diagnostic: Scolioza turaco-lombara(in present cu Cobb 78 de grade)

Operația va fi efectuată la Spitalul Monza de către Domnul Doctor Alexandru Thiery

logo

     Povestea lui Mihnea

In luna iulie 2005, la doar 7 luni, Mihnea a fost diagnosticat la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria din Iasi cu scolioza idiopatica infantila , cu unghiul Cobb de aproximativ 40 de grade.

Timp de un an a purtat corset Cheneaux, in speranta ca macar va incetini evolutia bolii, dar rezultatele au fost nesatisfacatoare. La un an si 10 luni unghiul Cobb ajunsese la 45, respectiv 61 de grade. In acel moment, medicii din Iasi, au declarat ca nu au dotarile si competenta necesare pentru a rezolva cazul si le-au indicat parintilor sa caute un alt spital;

Asa a ajuns la Bucuresti in iunie 2006, la un spital de pediatrie de stat, unde cazul lui a fost preluat de un medic cotat ca fiind cel mai bun pe ortopedie pediatrica la momentul respectiv, si printre putinii care abordau cazuri de scolioza. Acesta a decis ca, in ciuda varstei foarte mici, singura solutie este operatia, deoarece la un unghi Cobb mai mare de 40 de grade, organele interne (inima, plamani etc) isi modifica pozitia, ceea ce duce la aparitia insuficientei organelor respective, lucru incompatibil cu viata pe termen lung.

Astfel ca, in septembrie 2006, a avut loc o premiera nationala in ortopedia pediatrica, Mihnea fiind cel mai mic pacient operat de scolioza din tara, la acel moment.

Operatia a decurs bine, desi a fost dificila, riscanta si cu dureri postoperatorii mari. Atunci s-a implantat un sistem de tije numit Horizon, care a corectat pe moment scolioza, dar care nu permitea cresterea, fiind un sistem fix. Recuperarea a fost destul de grea, copilul fiind internat de mai multe ori la Bucuresti si Techirghiol in scopul asta, pentru kinetoterapie asistata. Era prea mic sa poata face kinetoterapie voluntara. O data la jumatate de an, in plus, mergea la Bucuresti pentru controale periodice.

In 2008, din cauza tijelor fixe, coloana incepuse sa se deformeze iar.

A fost internat din nou la Bucuresti, iar in decembrie 2008 a suferit o noua interventie chirurgicala in cadrul careia i s-au extras tijele Horizon si s-a implantat un alt tip de tije, VEPTR, care puteau fi alungite periodic si i-ar fi permis cresterea. Din lipsa de fonduri, atunci s-a implantat un singur sistem, pe curbura cu unghiul Cobb mai mare, desi copilul avea dubla scolioza. A fost o operatie extrem de grea (practic au fost doua intr-una) , cu dureri mari, cu spitalizare prelungita.

A urmat o serie de alte 4 interventii chirurgicale (noiembrie 2009, noiembrie 2010, decembrie 2011, iunie 2013) in care s-a elongat acest sistem de tije.

In 2014, medicul curant a decis ca tijele trebuiesc repozitionate pe coloana, deoarece ajunsesera la lungimea lor maxima si nu mai puteau fi elongate.

In decembrie 2014 a avut loc operatia de repozitionare. S-a luat atunci in calcul si posibilitatea implantarii unui al doilea sistem, pe a doua curbura a scoliozei, nesustinuta in niciun fel pana atunci. Acest lucru nu s-a intamplat, Mihnea iesind din sala de operatie doar cu tija existenta repozitionata in partea de jos. A fost, de asemeni, o interventie cu dureri foarte mari postoperatorii, cu spitalizare prelungita.

Au urmat apoi alte 2 operatii pentru distractarea tijei (iulie 2015, ianuarie 2016).Intre timp au aparut dureri ale coloanei, la inceput suportabile, apoi din ce in ce mai grave. In iunie 2016 nu putea merge mai mult de 500m fara sa apara dureri si nu putea sta mult timp in sezut (au fost perioade cand a lipsit de la scoala).

Cu toate acestea, fiind in clasa a IV-a, a dat examen pentru clasa a V-a si a intrat la Colegiul National Iasi, liceu cu reputatie nationala.

In august 2016 ajunsese sa nu poata sta in sezut nici cat dureaza un pranz. Astfel ca in septembrie 2016 s-a internat din nou in spitalul de pediatrie din Bucuresti, in vederea unei noi repozitionari (in partea de sus) a tijei existente si a implantului celui de-al doilea sistem, pe a doua curbura. Operatia a avut loc la o luna de la internare, timp petrecut in spital, in conditiile stiute ale sistemului medical romanesc si cu mari emotii pentru ce va urma.

A inceput clasa a V-a pe 1 noiembrie 2016. Nivelul era foarte ridicat, dar ajutat de parinti, profesori si colegi, a recuperat.

        Apoi, pe 19 decembrie 2016, s-a intamplat ceva ce i-a ingrozit pe toti: carligul superior de prindere al celui de-al doilea sistem s-a desfacut. La radiografie s-a constatat ca un capat al acestuia era in canalul medular, iar celalalt capat, deschizandu-se, proemina sub piele. Mihnea a intrerupt din nou scoala (apucase sa dea tezele) si a stat numai in pat cu cat mai putina miscare pana pe 27 decembrie 2016, cand s-a internat iar la Bucuresti si s-a extras sistemul abia implantat in octombrie. Medicul lui curant nu mai avea dreptul de a profesa intre timp, fiind sub suspiciunea ca a facut operatii experimentale. Interventia a fost facuta de medicul care ii tinea locul.

Parintii au inceput apoi sa caute alte solutii terapeutice in tara sau in strainatate, deoarece in spitalul de stat respectiv nu li s-a mai oferit nicio solutie.

Pentru a avea un dosar medical actualizat, Mihnea a facut in martie 2017 un examen CT. Rezultatul acestuia i-a ingrozit iarasi pe parinti: in zona lombara un surub este localizat in canalul medular. Acest lucru s-a intamplat la repozitionarea din decembrie 2014 si explica durerile care au inceput sa apara de atunci.

        De mentionat ca in toti acesti ani Mihnea a facut recuperare medicala (inot si kinetoterapie) a carei costuri au fost suportate integral de familie.

Dupa 11 operatii si ani de recuperare si spitalizare, in prezent are o scolioza cu unghi Cobb de 78 de grade si o tija care ii pune in pericol posibilitatea de a merge prin acel surub pozitionat gresit. Totodata, in timp, scolioza s-a complicat si cu o cifoza.

In conditiile de fata, Mihnea necesita noi interventii care constau in extragerea tijelor existente, corectarea cifo-scoliozei si implantarea unei instrumentatii corecte si care sa-i asigure cresterea pana la varsta la care se poate interveni cu tije definitive (in prezent are doar 12 ani si e in plin proces de crestere, nu se poate efectua o operatie definitiva).

Precizam ca aceste interventii nu se mai pot efectua in niciun spital de stat deoarece nu au dotarile necesare si nici experienta necesara unul caz atat de complex.

       In ciuda unui an atat de greu pentru sanatatea lui, Mihnea este un elev foarte bun, terminand clasa a V-a cu media 9.60, la un liceu cu cerinte foarte ridicate. Isi doreste sa devina medic psihiatru, pentru ca este fascinat de psihicul uman si de diferentele dintre modurile de gandire ale oamenilor. Este un copil inteligent si frumos, cu o carisma aparte.

       Haideti sa il ajutam sa paseasca in viata cu incredere si curaj, sa-si indeplineasca visele!

Denumire entitate: Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala: 31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Va rugam sa specificati pentru cine faceti donatia!

Donatori vor fi specificati pe pagina: Sponsori