Rares Proca

Rares Proca

Campanie din trecut 0 zile
112.03770848441% Complete

Suma primita

10.815 €

Necesari

9.653 €

Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Cont CHF: RO 12 BTRL CHF CRT 00 W828 7001

Acum poti dona extrem de simplu si rapid prin noua Aplicatie pentru Android si iOS "Salveaza o Inima"

Lista donatori

Lista donatori banca

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Rares Proca

Campanie din trecut

Update: 02.03.2016

Venim cu o veste minunata! Am reusit sa strangem toti banii necesari (10.000 de Euro) pentru Rares Proca. Datorita generozitatii dumneavoastra, am schimbat destinul unui copil greu incercat! Va tinem la curent cu evolutia sa medicala!

Update: 01.03.2016

Ne mai desparte 48 de ore pana ce VIATA lui Rares se va schimba total. Dintr-un copil total suferind va deveni un copil sanatos datorita generozitati d-voastra. Ne mai desparte 1522 EURO.

Va multumim!

Campanie inceputa la data: 21.02.2016

Nume: Rares
Prenume: Proca
 Varsta: 2 ani si 3 luni
Suma necesara: 9850 de Euro

Diagnostic: Defectul septal ventricular (DSV) este o malformatie cardiaca congenitala in care exista o comunicare anormala intre cele doi ventriculi (camerele inferioare ale inimii, de unde sangele este pompat in artere).

Data operatiei: 03.03.2016
Operatie si tratament: Clinica ARES
Povestea lui Rares

Rareș Proca are 2 ani și 3 luni și încă de la naștere s-a născut cu o gaură în inimă. Mai precis, băiețelul din Arad a fost diagnosticat cu defect septal ventricular, o malformație congenitală cardiacă ce îi pune viața în pericol. În primul an a fost sub supravegherea medicilor din Timișoara, dar ulterior aceștia l-au trimis la Cluj pentru a fi operat. Din păcate, nici până astăzi Rareș nu a beneficiat de intervenția care îi poate oferi un trai normal. Timpul trece, iar boala nu stă pe loc. Copilul trebuie să fie operat urgent, iar doctorul Basil Thanopoulos de la Centrul de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională București (ARES) este pregătit să-i ofere o nouă șansă la viață. Această șansă are un preț: 44.000 de lei. „E prea mult pentru noi, nu avem de unde să facem rost de atâția bani”, spun părinții lui Rareș. Roberta și Constantin trăiesc dintr-un venit lunar și incert de aproape 1.500 de lei, bani câștigați cu ziua de tatăl copilului. În aceste condiții, familia Proca face un apel către toți cei care pot ajuta financiar, astfel încât Rareș să poată avea un viitor.

Procedura se realizeaza printr-o tehnica oarecum similara angiografiei.

Se efectueaza sub anestezie generala. Astfel, dupa anestezie, medicul va efectua o incizie de mici dimensiuni la nivel inghinal. Prin aceasta incizie, medicul va introduce un tub subtire, ingust si prin aceasta se va introduce un cateter pe care il va avansa prin vene pana la nivelul inimii. In continuare, medicul va introduce de-a lungul cateterului dispozitivul de tip umbreluta (in acest moment dispozitivul este pliat) pe care il va avansa pana in dreptul defectului. Odata in pozitia dorita (pozitia corecta este controlata atat prin imagini radiologice cat si prin imagini de ecografie transesofagiana), umbreluta care prezinta doua componente asemanatoare unor discuri atasate in portiunea centrala se va deschide si va obstrua defectul. Initial, acest device va fi mentinut la nivelul defectului datorita diferentelor de presiune intre cavitatile stangi si drepte pentru ca, in timp, sa fie incorporat la nivelul septului interatrial. Astfel, imediat postprocedural pot persista mici defecte la marginea discurilor dar care vor disparea treptat.