whatsapp-widget

Tau Cristina Elena

Campanie din trecut 0 zile
548.68913857678% Complete

Suma primita

1.465 €

Necesari

267 €

Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Acum poti dona extrem de simplu si rapid prin noua Aplicatie pentru Android si iOS "Salveaza o Inima"

Lista donatori

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Tau Cristina Elena

Campanie din trecut

Dupa luni de asteptari, dupa nenumarate drumurii cu dosarul si dupa o buna perioada de timp campania Cristinei Tau ajunge la final fiindu-i aprobat dosarul de catre Ministerul sanatatii decontandu-i suma de 28.000 de euro reprezentand operatia, aparatul si spitalizarea pt 5 zile. Cristina s-a operat la Clinica GROUP FLORENCE NIGHTINGALE HOSPITALS-Instambul -Turcia.Cristina se afla sub tratament si recuperare.
 Asociatia "Salveaza o inima" a conmtribuit in aceasta campanie umanitara cu urmatoarele:
-blog umanitar+campanie media strangand fondurile necesare in contul Cristinei de 6100 Euro.
-campanie pe platforma de donatii online de 1465 RON si 36 aparitii media.
Nume: Tau
Prenume: Cristina Elena
Diagnostic:  Distonie generalizata
Blog campanie: elenacristy.blogspot.ro
Tratament recuperare: Germania
Clinica: INI Hanovra Germania
Suma totala necesara: 30.600 euro
Primele semne ale bolii au aparut la varsta de 10 - 11 ani, la piciorul drept, lucru care ma impiedica sa umblu corect. In timp ce alti copii se jucau si se bucurau de copilarie, eu incepeam sa umblu din spital in spital, iar primii care au investigat problema mea au fost medicii ortopezi. La indrumarea lor, am inceput sa merg la gimnastica medicala intr-un centru din oras, eu locuind la tara cu mama. Trebuia sa fiu invoita de la orele de scoala pentru a putea urma recuperarea. Mai tarziu am fost indrumata sa consult medici specialisti neurologi, iar consultul medical devenise o obisnuinta pentru mine.
 Am fost diagnosticata cu diverse boli, aveam vreo 16 ani cand, in urma internarii in spitalul din Timisoara, am fost diagnosticata cu Miastenia Gravis, iar tratamentul prescris era disponibil de procurat doar din Ungaria. Acest diagnostic a fost infirmat ulterior cand am inceput sa caut o solutie medicala in cadrul unor spitale din Bucuresti, incepand cu anul 2001. Astfel am luat spitalele la rand, incercand sa aflam de ce boala sufar, multi doctori, multe pareri, multe medicamente, multe tomografe si rezonante magnetice insa fara un raspuns concret, clar. Medicii imi spuneau ca nu vad ceva la cap, imi puneau diverse diagnostice, insa mersul meu se degrada tot mai rau, intre timp ajunsesem la liceu.
In 2003 am fost la un consult in Ungaria, la University of Szeged, departament of Neurology, unde am realizat o consultatie foarte amanuntita. O zi intreaga am fost tinuta si conectata la diverse aparate. Concluzia a fost asemanatoare cu cele anterioare, obtinute in tara, nici ei nu stiau foarte sigur ce am insa au dat un punct de plecare pentru medicii din tara, au presupus o forma de distonie (o boala neurologica rara) pe partea dreapta si au propus tratamentul cu Toxina Botulinica. In Romania, nu se cunoastea despre Toxina Botulinica, intrebam in stanga in dreapta, se spunea ca e periculos sa o fac, putea sa ma ajute sau sa induca o inrautatire a bolii, mai mult decat atat, nu am gasit un medic specialist care sa realizeze acest tratament injectabil.
Am ajuns la facultate in Timisoara, eram in primul an cand un profesor m-a ridicat in fata celorlalti studenti si mi-a criticat scrisul, zicand ca am scris cu piciorul si ca nu imi poate citi lucrarea, el nestiind ca eu sunt bolnava. Ajungeam prima la cursuri si plecam ultima. Afland ca sunt bolnava m-a chemat sa ma treaca examenul cu nota 5, iar eu am refuzat si am zis merg in toamna la examen. Atunci mi-am dat seama ca mana dreapta e afectata grav, incepeam sa scap obiecte din mana, sa am spasme la mana. Imi era afectata si vorbirea, aveam vocea nazonata, probleme de glutitie.
Am gasit un medic neurolog, in Timisoara, conf. Dr. Chirileanu Rucsandra, care m-a preluat in evidenta dansei si mi-a oferit multa atentie, din perspectiva suferintei mai putin obisnuite. Mi-a dat tratament cu injectii de Cerebrolysin, alte medicamente si vitamine. An de an, ma interna pentru investigatii si analize si imi facea o cura de perfuzii cu Thiogamma si Milgamma. Aceste medicamente si injectii ma ajutau o perioada de timp, insa la un moment dat corpul nu mai raspundea la tratament si periodic era schimbat.
Timpul a trecut, iar odata cu el copilaria si adolescenta de care nu am putut sa ma bucur, datorita suferintei de care aveam parte, chiar daca sunt sau trebuie sa fie cele mai frumoase momente din viata.
Am ajuns sa lucrez 4 ore pe zi, unde am fost foarte bine primita atat de conducerea companiei cat si de colegi, insa intampin dificultati in comunicare. Unii oameni se uita ciudat la mine si nu inteleg ce vorbesc. Imi dau seama ca boala s-a agravat foarte tare si am ajuns la faza in care, uneori, nu pot articula cuvintele, iar procesul de vorbire este impiedicat foarte mult. Boala a avut o evolutie lenta, in timp, insa este din ce in ce mai accelerata in ultima perioada
In sfarsit, in toamna anului 2013, la indrumarea doamnei Conf. Dr. Chirileanu am ajuns din nou la Bucuresti pentru confirmarea diagnosticului de “Distonie generalizata” si pentru a afla mai multe informatii legate de interventia numita Deep Brain Stimulation (DBS) sau Stimulare cerebrala profunda.
Am fost la Spitalul Clinic Colentina, am stat internata 3 saptamani sub investigarea domnului Conf. Dr. Popescu O. Bogdan, care a confirmat diagnosticul si m-a indrumat sa merg in Germania, sa aflu daca se poate realiza interventia chirurgicala pe creier, amintita anterior.
Dupa o luna de zile, impreuna cu mama am plecat in Germania la Hannover, pentru un consult, in urma caruia am aflat ca singura sansa de imbunatatire a calitatii vietii mele, alaturi de mentinerea la un nivel acceptabil a simptomatologiei bolii, este interventia  Deep Brain Stimulation (DBS) (garantat intre 10-40%) si am fost programata de urgenta, pe data de 24 martie 2014, insa costurile operatiei si a spitalizarii sunt foarte ridicate.
Aceasta e o scurta poveste despre mine si lupta cu boala. O lupta pentru aflarea unui diagnostic si implicit a unui tratament care sa ma ajute!
In sfarsit s-a ivit o luminita, insa drumul e lung si greu sa ajung la ea.
Cu toate greutatile pe care le intampin, nu mi-am pierdut speranta, cred ca mainile si priceperea medicului din Germania sa faca minuni, sa faca ca viata mea sa fie mai usoara, sa pot vorbi, sa fiu inteleasa si sa pot merge.
Doamne ajuta!

Campania umanitara:"Cristina lupta pentru viata ei"

 1. Ziarul Profit - Cristina lupta pentru viata ei
 2. InfoPress TV - Cristina lupta pentru viata ei
 3. Actualitati.net - Cristina lupta pentru viata ei
 4. Agerpres - Cristina lupta pentru viata ei
 5. Radio Pro Diaspora - Cristina lupta pentru viata ei
 6. Ziare AZ - Cristina lupta pentru viata ei
 7. Radio Deea - Cristina lupta pentru viata ei
 8. Ziare Live - Cristina lupta pentru viata ei
 9. Jurnalul MM - Cristina lupta pentru viata ei
 10. AmosNews - Cristina lupta pentru viata ei
 11. De Cluj - Cristina lupta pentru viata ei
 12. News Bucovina - Cristina lupta pentru viata ei
 13. Ziua de Constanta - Cristina lupta pentru viata ei
 14. Bucuresteni - Cristina lupta pentru viata ei
 15. Doctorul Zilei - Cristina lupta pentru viata ei
 16. Presa Online - Cristina lupta pentru viata ei
 17. Agentia de Presa RADOR - Cristina lupta pentru viata ei
 18. Presa Online - Cristina lupta pentru viata ei
 19. Smart and happy child - Cristina lupta pentru viata ei
 20. Ghidul Aradeanului - Cristina lupta pentru viata ei
 21. Suceava News - Cristina lupta pentru viata ei
 22. PeScurt - Cristina lupta pentru viata ei
 23. Rasunetul - Cristina lupta pentru viata ei
 24. Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania - Cristina lupta pentru viata ei
 25. I-Ziare - Cristina lupta pentru viata ei
 26. Realitatea Dorohoiana - Cristina lupta pentru viata ei
 27. Replica - Salveaza o viata! Campanie umanitara pentru Cristina
 28. Ziarul Ceahlaul - "Salveaza o inima" - Cristina lupta pentru viata ei
 29. Jurnalul Bucurestiului - Cristina lupta pentru viata ei
 30. ArgumentPress - Cristina lupta pentru viata ei
 31. Jurnalul de Drajna - Cristina lupta pentru viata ei
 32. Calendar Evenimente - Cristina lupta pentru viata ei
 33. Imparte - Cristina lupta pentru viata ei
 34. Tribuna - Sansa la viata a Cristinei costa 30.600 de euro
 35. MacMacKids - Cristina lupta pentru viata ei
 36. Prahova zi de zi- Cristina lupta pentru viata ei

Aparitii media

Discerne

Euro Valcea

Vocea Oltenei

Covasna Media

Press Alert

Arad Online

WowBiz-Kanal D

Razboi intru Cuvant

Observatorul Prahovean

Actualitatea Siriana

Timpolis