whatsapp-widget
Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Cont CHF: RO 12 BTRL CHF CRT 00 W828 7001

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Construirea unui așezământ pentru copii orfani, părăsiți de părinti sau salvați de la avort

Construirea unui așezământ pentru copii orfani, părăsiți de părinti sau salvați de la avort, în care să putem a le asigura condițiile optime de viețuire și educare pentru 56 de suflete.

În acest sens, prin colaborarea cu preoții implicați în lupta împotriva avortului dorim să oferim o soluție concretă, femeilor însărcinate cu situații grele din punct de vedere familial, material, psihologic ori de altă natură.

La Capitolul 4, „Activități caritabile frățești”, sunt prezentate programele prin care locuitorii satului Oneaga vor putea beneficia de sprijinul acestui Parteneriat dintre Biserica Parohială și Fundația Nektarios.

În cele ce urmează vă prezentăm descrierea funcționalității clădirii așezământului, astfel:

Clădirea cu o suprafață la sol de 400m², va fi realizată în curtea Bisericii Parohiale pe o suprafață de  253m², restul de 322m² care vor asigura inclusiv retragerile clădirii față de vecinătăți, sunt puși la dispoziție de membrii Fundației Nektarios. Suprafața construită desfășurată a Așezământului este de 1400m².

Subsolul: având Ac = 400m², asigură spațiile tehnice necesare centralei termice, spălătoriei, usăatoriei, camerei frigorifice și magaziilor pe categorii de produse pentru: legume, fructe, făinuri și paste făinoase, conserve, materiale igienico-sanitare în condițiile de păstrare specifice stabilite în normativele  legale în vigoare. De asemenea au fost prevăzute un vestiar cu duș și wc pentru personalul deservent al bucătăriei și sălii de mese.

Parterul: având Ac = 400m², asigură spațiile și funcțiunile următoare:

Holul principal asigură accesul către vestiarul personalului deservent al Așezământului, cât și accesul către grupurile sanitare repartizate pe sexe ale celor ce servesc masa, precum și accesul către etaje și mansardă.

Holul secundar asigură accesul către Bucătaria, cămara și sala de mese. Sala de mese și bucătăria au o capacitate de servire pentru maxim 100 de persoane în condițiile respectării absolute a tuturor normativelor igienico-sanitare în vigoare.

Etajul 1, având Ac = 400m², este compus din:

Casa scării și coridorul, asigură accesul către: camera de zi, biblioteca și dormitoare.

Camera de zi are funcțiunea de grădiniță.

Dormitoarele asigură cazarea pentru 26 de copii și a unei familii soț și soție care vor avea funcția de educator- supraveghetor.

Grupurile sanitare  sunt dotate fiecare cu: cabine de duș,  closete și  lavoare.

Etajul 2, având Ac = 400m², este compus din:

Casa scării și coridorul, asigură accesul către: camera de zi, biblioteca și dormitoare.

Camera de zi are funcțiunea de grădiniță.

Dormitoarele asigură cazarea pentru 26 de copii și a unei familii soț și soție care vor avea funcția de educator- supraveghetor.

Grupurile sanitare  sunt dotate fiecare cu: cabine de duș,  closete și  lavoare.

Mansarda, având Ac = 200m², este compusă din:

Casa scării  asigură accesul către: camera de studiu, și garsoniere ptr voluntari/vizitatori.

Camera de studiu asigură spațiul de pregatit teme cât și pentru activități cultural-educative. Garsonierele  asigură cazarea pentru 9 voluntari/vizitatori.

2.Scopul educativ:

Având credința, că educația și caritatea pot încununa vremelnica noastră trecere pământească, ne vom strădui ca să asigurăm celor care vor locui aici în condițiile de viețuire prezentate în capitolul anterior, o educație și o formare profesională, care va fi insuflată copiilor din acest așezământ de către preoții și preotesele implicați în această lucrare (Preot Ștefan Musteață, Preot Marian Macuc, Psiholog și Asistent medical Livia Musteata, Profesor și Asistent social Ana-Maria Macuc), creând astfel în prisma educației primite șansa integrării  acestor  copii în societate ca oameni formați spiritual și profesional, apți la rândul lor de a educa și ajuta pe semenii lor

3.Modalitate de realizare și administrare:

Toate acestea descrise mai sus,  vor fi realizate prin puterile fiecaruia dintre noi, asociații  și ințtiatorul de proiect,  și prin sprijinul dumneavoastră.

Conducerea, organizarea și viețuirea în cadrul așezământului „Sfântul. Efrem cel Nou” se va face în conformitate cu principiile de funcționare a unei obști, astfel fiecarui membru al acestei colectivități  i se vor atibui drepturi și obligatii după măsura în scop practic cât și educativ.

În vederea asigurării hranei colectivității se urmarește  autosusținerea  Așezământului, prin înființarea în parteneriat cu S.C. AGROVET S.A.,  a unei ferme și a unei gospodării proprii  având la dispoziție pământul proprietatea asociaților pe care aceștia îl  pun la dispoziția Fundației Nektarios cât și alte suprafețe pe care dorim să le arendăm.

4.Proiecte pentru autosustinere economica a Asezamantului

Fundația Nektarios va  elabora documentația în vederea obtțnerii finantării următoarelor proiecte:

4.1. Înființare fermă agricolă ptr cultivare rădăcinoase, cereale care vor fi folosite atât ptr hrana cât și ptr animale (40ha pământ luat în arendă de Fundația Nektarios)

4.2. Înființarea unei gospodării pe 2ha, unde se vor construi :

4.2.1.Patru sere cu o suprafață totală de 480m², în care vor fi cultivate legume ptr consum proaspăt cât și ptr conservare;

4.2.2.Patru  depozite (în suprafața totală de 8000m²) cu funcțiune de tratare, împachetare și păstrare produse agricole și centru de colectare produse agricole;

4.2.3.Atelier meșteșugăresc universal;

4.2.4.Crescătorie de păsări;

4.3.Prisacă;

4.4.Moara ptr cereale și presă ulei la rece;

4.5.Înființarea unei plantații de salcie(5ha) în vederea asigurării pe viitor a lemnului necesar pentru foc (proiect în parteneriat cu Primăria Cristești)

4.6.Construirea unui centru de informare turistică și a unei tabere de recreere și într-un cadru traditțonal rustic, în vederea desfășurării de activități cultural-educative, schimburi de experiență, simpozioane, tabere de lucru și voluntariat. Tot aici în această oază de liniște și pace, sponsorii și colaboratorii noștri vor putea trăi clipe de neuitat împreună cu familiile lor, prin programe tematice special concepute.

5.Activităti caritabile frătești:

În scopul ajutorării frățești creștine, prin înființarea atelierului meșteșugăresc universal, a morii ptr cereale și a presei de ulei, se dorește punerea la dispoziția locuitorilor satului Oneaga a acestor facilități, în cadrul unui parteneriat cu Primăria Cristești.

De asemenea având ân vedere capacitatea suplimentară a bucătariei, Fundația Nektarios, poate asigura hrana pentru  44 de persoane asistate social de Primăria Cristești în cadrul unui parteneriat.

În speranța ca succinta noastră prezentare găsește un lăuntric ecou în inima și în sufletul dumneavoastră, vă așteptăm să vă alăturați proiectelor noastre.

Vă mulțumim pentru înțelegerea acordată!

 

*NOTĂ In momentul de fata se lucrează la tencuieliile interioare si placarea cu travertin a salii de mese. Sa achizitionat de catre Asociatia Salveaza o inima cu travertin, current electric, tamplarie lemn triplu stratificat pentru tamplaria de exterior, table pentru acoperis, BCA si fier pentru etajul 2 si 3. Sumele au fost provenite din fondurile stranse in urma campaniei de stranger de fonduri de catre compania Google Elvetia si California