whatsapp-widget

Marinela Canuta

Campanie din trecut 0 zile
101.41818181818% Complete

Suma primita

2.789 €

Necesari

2.750 €

Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Acum poti dona extrem de simplu si rapid prin noua Aplicatie pentru Android si iOS "Salveaza o Inima"

Lista donatori

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Marinela Canuta

Campanie din trecut

Donează 2€

Trimite un SMS la 8832
Mesaj Text : MARINELA

Până în prezent s-au trimis: 

1628 SMS-uri

Campanie valabila pana la data de 15 Noiembrie 2016

Campanie inceputa la data: 10.10.2016

Nume:Canuta

Prenume:Marinela

Vârsta: 13 ani

Diagnostic:

SCOLIOZA TORACO-LOMBARA SEVERA

Sumă necesara: 6.000 Euro

Operația va fi efectuată la Spitalul Monza de către Domnul Doctor Alexandru Thiery

logo

 Povestea Marinelei

Marinela, Mari cum ii spun prietenii ei de la „Ana si Copiii”, este o fetita de o schioapa, are 13 ani, 107 cm si usoara ca un fulg - 15 kg. Camuflata de fiecare data de hainute largi, pentru ca ceilalti copii sa nu observe, nimic nu lasa sa se intrevada suferinta Marinelei. Si totusi… malformatia de la coloana vertebrala contorsioneaza trupul firav al Marinelei…
Avand sanse reale de recuperare, ne-am decis sa sprijinim acest caz, pentru ca Marinela sa aiba sansa la o viata normala. A urmat un sir lung de analize si investigatii medicale amanuntite. A venit si diagnosticul: malformatie complexa de coloana toraco-lombara si cutie toracia, o scolioza de 114 grade. Pentru corectarea coloanei este necesara o interventie chirurgicala complexa, precum si montarea unor suruburi ce vor fi reglate pe masura ce copilul creste. Toate acestea costa 25.000 Euro. Cu toate ca nu aveam inca banii stransi, am inceput sa dam telefoane, sa cautam medici, sa intelegem toate detaliile. Asa am ajuns la doctorul Alexandru Thiery, de la Clinica Recover si am aflat ca timpul nu curge in favoarea Marinelei - datorita malformatiei la coloana, plamanii ei sunt atrofiati. Vestile rele se impleteau insa cu vestile bune - o alta fundatie s-a oferit sa ne ajute cu costurile pentru suruburile acelea grozave necesare operatiei. Ar ramane de plata 6000 Euro in loc de 25.000 euro.
Increzatoare ca putem demara o campanie de strangere de fonduri pentru cei 6000 euro, incepem toate investigatiile pregatitoare pentru operatie cu ajutorul echipei de medici de la Spitalul Monza – locul unde putea fi operat un copil ca Mari. In acest spital la operatie asista din strainatate un specialist in neuromonitorizare , specialist pe care in Romania nu-l avem, pentru a interveni in situatia nedorita a unui soc medular, care ar putea s-o lase pe Mari paralizata desi operatia la coloana ar fi reusita.
Totusi, in timpul investigatiilor pregatitoare, s-a descoperit o malformatie grava la inima. Fara a fi reparata inima Marinelei, nici nu se punea problema operatiei la coloana. Inima ei va ceda in timplul operatiei la coloana. Grea lovitura! Noua interventie la inima Marinelei inseamna inca 6000 euro, in conditiile in care nici primii 6000 de Euro nu sunt stransi.
Doua zile mai tarziu, oameni inimosi din echipa Spitalului Monza gasesc o alta fundatie din Italia care era de acord sa plateasca 4000 de euro din cei 6000 de euro pentru interventia la inima a Marinelei. Si mai primim o veste buna: Asociatia poate plati esalonat, mai tarziu, dupa posibilitati.

Marinela este adusa in Bucuresti. Este pentru prima data pentru Mari cand este internata intr-un spital, prima data cand vede seringi, perfuzii si mai ales prima data cand avea ea singura un patut numai al ei in care sa doarma. O echipa pluridisciplinara formata din chirurg cardiovascular, pediatru, cardiolog interventionist, medic anestezist si pentru terapie intensiva cu experienta pediatrica, cardiolog pediatru, clinician si asistentele cu pregatire pediatrica si-au unit fortele pentru ca inima Marinelei sa fie reparata. In timpul interventiei in rezerva, tatal Marinelei este tacut si-si sterge din cand in cand lacrimile.
Dupa trei ore vin si vestile bune, totul decursese normal, desi diametrul ,, comunicarii” dintre atrii (DSA – defect septal atrial) fusese mai mare decat cel vazut la ecografii.

Ultima zi din 2014 vine cu veste grozava - unul dintre prietenii noi ai Marinelei a virat in contul asociatiei toti cei 2000 de Euro ramasi pentru plata primei interventiei - cea de la inima.. Astfel, cei aproape 1000 de Euro deja stransi s-au transformat in avans pentru operatia la coloana.
In prezent Marinela are acordul pentru interventia chirurgicala la nivelul coloanei, dar nu sunt bani pentru achizitionarea dispozitivului numit „halou”, necesar pentru sustinerea capului pe timpul operatiei. Acest dispozitiv costa 6000 euro, bani pe care speram sa-i strangem cat mai repede posibil, intrucat specialistul in neuromonitorizare vine in Romania in luna noiembrie pentru efectuarea altor interventii si este momentul oportun sa ne sincronizam cu acest program, pentru a nu mai fi nevoie sa acoperim cheltuieli suplimentare cu deplasarea.
In momentul de fata s-a strans suma de 2000 euro, bani necesari pentru investigatii pre si post-operatorii.
Orice suma, cat de mica este foarte importanta si va multumim pentru ajutor.”

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Va rugam sa specificati pentru cine faceti donatia!

Donatori vor fi specificati pe pagina: Sponsori