whatsapp-widget
Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Cont CHF: RO 12 BTRL CHF CRT 00 W828 7001

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Aproape 8 milioane de euro pentru copiii bolnavi, donați prin asociația ”Salvează o Inimă”

Dincolo de sărăcie și greutăți, Botoșaniul este în primul rând, județul oamenilor cu suflet mare. Iar cel mai bun exemplu, îl reprezintă un sătean simplu originar din satul Boscoteni, comuna Frumușica. Se numește Vlad Plăcintă și a reușit în numai 5 ani să strângă aproape 8 milioane de euro pentru copiii aflați în suferință.

De altfel, Vlad și platforma sa unicat pentru donații online, sunt un fenomen în România, responsabili de salvarea a sute de micuți doborâți de boli grave. În ultimii cinci ani, cu siguranță că aproape toată lumea a auzit de Vlad Plăcintă, botoșăneanul de la țară care salvează oameni prin asociația sa numită sugestiv ”Salvează o Inimă”. Cu ajutorul unei platforme online creată de un specialist de la Google, botoșănean și el, Vlad și ”Salvează o inimă” au devenit un adevărat fenomen național și pe alocuri internațional.

Propriu-zis, acesta a prezentat cazurile disperate ale unor copii bolnavi care aveau de obicei nevoie de sume mari de bani pentru a supraviețui sau pentru a scăpa de suferință. Deși originar dintr-un cătun de la marginea județului, Vlad a reușit să convingă zeci de mii de oameni să doneze pentru aceste cauze. A reușit chiar să atragă parteneri importanți. În cinci ani, Vlad Plăcintă a reușit să strângă pentru copiii bolnavi aproape 8 milioane de euro.

Fiecare caz era verificat bine înainte de a fi prezentat, cu documente medicale clare iar donațiile sunt efectiv la vedere. Fiecare donator vede ce se întâmplă cu banii lui. Așa a ajuns să ajute copii din toată țara dar și din Republica Moldova. În momentul de față Vlad Plăcintă colaborează pentru aceste cazuri cu clinici din toată România dar și din toată Europa. De multe ori reușește să adune banii în timp record.

Vlad se pregătește să modernizeze și platforma pentru donații. Aceasta este adaptată pentru donații online, prin sms, cu cardul. Acum, platforma urmează să fie adaptată și pentru telefonie mobilă. Mai mult decât atât, Vlad Plăcintă prin asociația „Salvează o inimă” a reușit să ajute la dotarea secției de pediatrie a Spitalului Județean ”Mavromati”. Pentru Vlad secretul acestor performanțe uluitoare constă în credința în Dumnezeu, iubirea de oameni, ambiția și perseverența.

Sursa >> SOMAX