Asociaţia “Salvează o inimă” şi Fundaţia elveţiană Tra
Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Cont CHF: RO 12 BTRL CHF CRT 00 W828 7001

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Asociaţia “Salvează o inimă” şi Fundaţia elveţiană Trafigura derulează a doua ediţie a proiectului “Save a Heart”

Asociaţia “Salvează o inimă” şi Fundaţia elveţiană Trafigura derulează a doua ediţie a proiectului internaţional “Save a Heart”, menit să salveze copii români proveniţi din familii defavorizate, care au fost diagnosticaţi cu malformaţii grave ale inimii.

Campania umanitară se va desfuşura în mediul online, pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/save-a-heart-2/, iar fiecare donaţie realizată pe platformă, va fi dublată de fundaţia elveţiană. La prima ediţie, organizată anul trecut, atât românii, cât şi străinii au donat 22.622 de Euro, sumă care a fost dublată de Trafigura. Totalul de 45.244 de Euro a fost direcţionat pentru intervenţiile chirurgicale şi tratamentele postoperatorii pe care le-au suportat 19 de copii cu malformaţii grave ale inimii.

Proiectul umanitar internaţional a fost iniţiat de Simona Pernot, o româncă stabilită în Elveţia, care este angajată la compania internaţională Trafigura. La fel ca anul trecut, Simona va alerga, şi în acest an, alături de un grup de colegi şi prieteni elveţieni, la Maratonul Internaţional din Lausanne (Elveţia), pe 30 octombrie, pentru a-i convinge pe participanţii veniţi din toate colţurile lumii să contribuie pentru salvarea copiilor bolnavi din România.

Fundația Trafigura, înființată în 2007, a derulat anul trecut 51 de programe de responsabilizare socială în 29 de țări, alocând fonduri de aproximativ 5 milioane de dolari. Asociația “Salvează o inimă” este prima și singura organizație din România cu care Trafigura colaborează.

Până la finele anului 2016, Asociația “Salvează o inimă” şi Fundaţia Trafigura și-au propus să salveze 50 de copii cu malformaţii ale inimii. De la începutul anului, ONG-ul românesc a strâns fondurile necesare pentru salvarea a peste 70 de copii născuţi cu diverse malformaţii grave, campaniilor umanitare alăturându-se peste 50.000 de persoane fizice și firme, care au donat peste 700.000 de Euro în acest an.

 

Fundația Trafigura, înființată în 2007, a derulat până la ora actuală 48 de programe de responsabilizare socială în 35 de țări, iar din 2008 până în prezent a sprijinit aceste programe cu peste 38 de milioane de dolari. Asociația “Salvează o inimă” este prima și singura organizație din România cu care Trafigura colaborează.

Până la finele anului 2016, Asociația “Salvează o inimă” și-a propus să salveze 45 de copii bolnavi cu inima. De la începutul anului, ONG-ul românesc a strâns fondurile necesare pentru intervențiile chirurgicale a 5 copii bolnavi de inimă, care au fost operați in cadrul Cardiopediatric Center, centrul specializat in cardiochirurgie pediatrică din Spitalului Monza, din România unde se pot efectua aceste intervenții. Operatiile au fost efectuate de către echipa domnului Dr. Mircea Cotul, medic primar chirurgie cardiovasculară pediatrică, împreună cu doamna Dr. Antonela Mureșan, medic primar anestezie și terapie intensivă pediatrică. Totodată, Asociația “Salvează o inimă” a sprijinit financiar operațiile sau tratamentele pentru alți 20 de copii și tineri cu diverse malformații, campaniilor umanitare alăturându-se peste 10.000 de oameni și firme, care au donat peste 260.000 de Euro în acest an.

“Mă bucur că Fundația Trafigura a acceptat să dubleze fondurile pe care le vom aduna în această campanie și sunt plăcut impresionată de inițiativa unor colegi și prieteni de a se alătura acestei cauze. În final, fiecare contribuție contează pentru a da o șansă la viață acestor copii. Eu sper ca această campanie să gasească ecou în multe suflete bune și împreună vom reusi să salvăm multe inimioare”, declară Simona Pernot, inițiatorul proiectului.

“Ne simțim foarte onorați și, totodată, încântați de inițiativa Simonei și de alăturarea Fundației Trafigura la acest proiect. Ne dorim ca împreună, prin acest eveniment, și cu ajutorul donațiilor dumneavoastră pe platforma www.salveazaoinima.ro, să salvăm cât mai multe vieți. În același timp, este o onoare pentru noi să colaborăm cu clinici reputate la nivel național și internațional, iar datorită medicilor de excepție, multe vieți au fost salvate. Este minunat că la campaniile noastre umanitare au aderat nu doar foarte mulți români din țară și din Diaspora, dar și foarte mulți străini din toate colțurile lumii. Acest lucru arată că omenia încă există în lume și merită să luptăm pentru această valoare și pentru copiii noștri”, declară Vlad Plăcintă, președintele Asociației “Salvează o inimă”.

*NOTĂ: In urma acestui proiect au beneficiat  47 de copii cu malformatii grave ale inimii.