whatsapp-widget

Xenia Roman

Campanie din trecut 0 zile
85.591603053435% Complete

Suma primita

8.970 €

Necesari

10.480 €

Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Plati efectuate

doc_64e510993a86c_Xenia-Roman-22.08.2023.pdf

Acum poti dona extrem de simplu si rapid prin noua Aplicatie pentru Android si iOS "Salveaza o Inima"

Lista donatori

Lista donatori banca

.
ROMAN M.
LAZAR I.
HERITAGE D.
Creanga A.

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Xenia Roman

Campanie din trecut

Update-uri campanie

27 Sep
2023-09-27

Bună ziua, dragi susținători și donatori!

Recent, am încheiat o nouă rundă de investigații medicale, un pas esențial în înțelegerea și gestionarea hipertensiunii pulmonare primare - o boală rară și periculoasă cu care ne confruntăm. Rezultatul angiografiei, efectuată ieri, ne aduce vesti încurajatoare. Medicul a confirmat că rezultatul este foarte bun. Acest lucru nu înseamnă că lupta noastră s-a încheiat, ci că am învățat mai mult despre adversarul nostru.

Pe măsură ce ne confruntăm cu această boală, trebuie să fim conștienți de costurile asociate tratamentului. Unul dintre medicamentele esențiale pe care le folosim costă 500 de euro cutia. Este un efort financiar semnificativ, dar esențial pentru a menține boala sub control și a permite o viață cât mai apropiată de normalitate.

Analizele recente indică și o predispoziție la reumatism. În acest moment, este incert dacă aceste crize reumatologice sunt direct legate de hipertensiunea pulmonară sau dacă sunt două afecțiuni distincte. Avem încredere în echipa noastră medicală și în capacitatea lor de a ne oferi răspunsuri pe măsură ce boala progresează.

Ceea ce este cert este că speranța noastră rămâne neschimbată. Mulțumiri adânci tuturor donatorilor și susținătorilor care ne sunt alături. Va vom tine la curent cu toate actualizările și progresele în această călătorie.

20 Sep
2023-09-20

Bună dimineața, dragii noștri!

În această dimineață suntem cu gândul și cu inima aproape de voi, transmițându-vă cele mai calde gânduri și speranțe pozitive din Turcia, unde continuăm să căutăm răspunsuri și soluții pentru starea de sănătate a scumpei noastre Xenia.

Vrem să vă împărtășim că, în fiecare zi, facem pași importanți în călătoria noastră medicală. Echipa de specialiști care ne înconjoară este dedicată în totalitate în a oferi un diagnostic precis și un tratament adecvat. În prezent, se conturează ipoteza unei afecțiuni ereditare, boala Reino, o problemă complexă ce ține de circulația sângelui și care poate determina diverse simptome, incluzând reumatism și sensibilitate sporită la frig.

În aceste momente delicate, suntem mângâiați de vestea că Xenia a început deja un tratament care pare să aducă semne de îmbunătățire. Cu fiecare pastilă pe care o înghite, simțim că ne apropiem de vindecare, de zile mai bune, de momente în care Xenia va putea din nou să se bucure de copilărie așa cum se cuvine.

Chiar dacă parcursul este unul dificil, ne mângâie speranța și dorința de a vedea luminița de la capătul tunelului. Apreciem infinit de mult faptul că, în aceste momente, beneficiem de sprijinul unui profesor reumatolog, un expert în domeniul său, care s-a alăturat echipei medicale pentru a ne oferi cele mai bune sfaturi și recomandări.

În aceste momente, mai mult ca oricând, simțim că unitatea, speranța și dragostea sunt cele mai puternice medicamente. Ne alimentăm cu speranță și cu credința că, împreună, vom reuși să trecem peste această încercare.

Vă mulțumim pentru gândurile bune, pentru susținerea necondiționată și pentru dragostea pe care o simțim din partea fiecăruia. Fie ca puterea și curajul să ne călăuzească pașii în continuare și să fim cu toții martorii recuperării complete a Xeniei.

12 Sep
2023-09-12

Astăzi este o zi plină de speranță și de veste bună, una care aduce lumina în sufletele noastre, după o perioadă atât de încărcată de îngrijorări și frici. Din camera sterilă a spitalului, ni se transmite o veste care ne încălzește inimile: Xenia este pe drumul cel bun spre recuperare.

În urma unei intervenții complexe, medicii au reușit să identifice și să rezolve parțial problema de sănătate cu care se confrunta Xenia. În timpul angiografiei, o procedură medicală de diagnostic ce permite vizualizarea vaselor de sânge, echipa medicală a descoperit sursa problemelor de sănătate cu care se lupta tanăra.

Cu mare măiestrie, medicii au introdus oxigen în plămânii săi, un pas crucial în reducerea hipertensiunii pulmonare. Un astfel de progres nu este doar un semn al competenței echipei medicale, dar și un martor al luptei și rezilienței pe care Xenia le-a arătat în această perioadă dificilă.

Acum, în sala de spital, Xenia își regăsește treptat puterile. Zâmbetul care începe să îi însenineze fața vorbește despre ameliorarea durerilor, despre scăderea tensiunii și, mai presus de toate, despre speranța care începe să renască în sufletul său.

În acest moment, medicii sunt optimiști și deja se pregătesc pentru pasul următor în procesul de recuperare. Vorbim despre o etapă care presupune prescrierea unui tratament medicamentos, adaptat nevoilor specifice ale Xeniei. Tratamentul va fi administrat sub supravegherea atentă a specialiștilor, asigurându-se astfel că fiecare detaliu este luat în considerare pentru a garanta cel mai bun rezultat posibil.

În săptămâna care urmează, Xenia va rămâne în spital, unde va fi monitorizată îndeaproape. Fiecare progres, fiecare semn de îmbunătățire va fi înregistrat, iar medicii își vor adapta strategia de tratament conform evoluției stării ei de sănătate.

După acest interval, echipa medicală va recurge la încă o serie de investigații, pentru a evalua eficacitatea tratamentului. Xenia va fi supusă unor noi teste, pentru a confirma că terapia a dat rezultatele sperate și că se află pe drumul cel bun spre vindecare.

Pe măsură ce ne apropiem de acest moment crucial, gândurile și rugăciunile noastre sunt îndreptate către Xenia și familia ei. Știm că fiecare zi poate aduce atât bucurii, cât și provocări, dar suntem încurajați de progresul pe care l-a făcut până acum.

Înconjurați de o echipă dedicată de profesioniști și susținuți de o comunitate care îi ține pumnii, sperăm să vedem în curând zile mai luminoase pentru Xenia. Cu fiecare zi care trece, visul unei recuperări complete devine tot mai posibil, iar speranța crește continuu în inimile noastre.

11 Sep
2023-09-11

Astăzi a fost ziua în care am pășit în universul alb și steril al spitalului, un loc unde fiecare moment pare să fie încărcat cu un amestec de speranță și neliniște. Suntem aici, împreună, încercând să ne adaptăm la ritmul acestui loc, unde fiecare secundă pare a avea o semnificație profundă.

Am început cu investigațiile, un șir nesfârșit de teste și analize care ne-au solicitat la maximum. Fiecare procedură aduce cu sine atât un oarecare disconfort fizic, cât și o așteptare încărcată de emoții complexe: speranța că vom primi vești bune, teama de necunoscut, dar și curajul de a înfrunta tot ce ne stă în cale, alături.

Inima mea se strânge în piept când mă gândesc la tot ce urmează să traversezi, draga mea Xenia. Și totuși, în mijlocul acestei furtuni emoționale, simt și un val de admirație imensă pentru tăria ta, pentru modul în care te menții puternică și încurajatoare, chiar și în fața necunoscutului.

Pe măsură ce ziua avansează, încercăm să ne găsim liniștea în micile momente de respiro: într-o ceașcă de ceai cald, în cuvintele blânde ale personalului medical, care ne asigură că suntem în mâini bune, și în gândul că fiecare pas înainte ne aduce mai aproape de ziua în care vom putea ieși pe ușile spitalului cu vești bune și cu speranțe înnnoite.

Îmi permit să visez la zilele când vom putea râde din nou cu adevărat, fără umbra acestei încercări care ne-a pus viața în pauză. Îmi imaginez cum ne vom îmbrățișa, cum vom plânge și cum vom sărbători victoria asupra acestei perioade dificile, cu inimile mai puternice și mai unite decât oricând.

Și până atunci, Xenia, vreau să știi că suntem împreună în aceasta, neînfricate și pline de speranță. Chiar și în cele mai grele momente, ne vom ține de mână, încurajându-ne reciproc și găsind lumina și frumusețea în lucrurile mici, care ne aduc zâmbete spontane și ne fac să ne simțim umane, chiar și în acest mediu atât de impersonal.

Trimitem toate gândurile pozitive și iubirea noastră celor dragi și tuturor celor care ne susțin în această călătorie. Să știți că nu suntem singure, că suntem înconjurate de o comunitate de oameni minunați, pregătiți să ne ofere sprijinul lor necondiționat.

Cu drag și speranță, pe calea spre vindecare, împreună.

22 Aug
2023-08-22
Plati efectuate Fisier 1

Xenia Roman, o luptătoare de doar 7 ani, și-a făcut bagajele, pregătită pentru o călătorie ce poate defini totul: un nou drum, o șansă la viață. Grație sprijinului dvs. inestimabil și a donațiilor generoase, Xenia va merge la clinica Acibadem din Istanbul, unde va face investigații medicale esențiale.

Speranța, credința și emoția în sufletul familiei sunt peste măsură, iar fiecare dintre voi, dragii noștri donatori, ați contribuit la aducerea unui zâmbet pe fața acestei fetițe. Cu fiecare gest, cu fiecare contribuție, am crescut speranța pentru un rezultat pozitiv.

Astăzi, Asociația „Salvează o inimă” a confirmat achitarea sumei de 10480 EURO, conform ordinului de plată atașat, marcând încă un pas către realizarea visului Xeniei de a avea o viață normală.

Din adâncul sufletului, vă mulțumim pentru sprijinul acordat. Ați demonstrat, încă o dată, că împreună putem aduce lumină în viețile celor care au cea mai mare nevoie. Continuăm să ne încredem în speranță, credință și în rezultatul pozitiv pe care toți îl așteptăm.

21 Aug
2023-08-21

"Xenia Roman, în vârstă de 7 ani, suferă de hipertensiune pulmonară idiopatică cu risc ridicat și dilatare idiopatică a arterei pulmonare. Cu bagajele deja făcute, ne îndreptăm spre centrul medical plini de speranță și așteptăm un rezultat bun în urma investigațiilor. Vrem să exprimăm sincere mulțumiri tuturor celor care au contribuit și ne-au susținut în această călătorie. Sperăm împreună pentru un viitor mai luminos pentru Xenia."

Campanie începută la data de 11.08.2023

Nume: Roman

Prenume: Xenia

Vârsta: 7 ani

Suma necesară: 10.480€ (investigații amănunțite)

Diagnostic: Hipertensiune pulmonară hidiopatică cu risc ridicat. Dilatare idiopatică a arterei pulmonare

Tratamentul îl va efectua la Spitalul Acibadem, Turcia

 

Povestea micuței Xenia

 

Daria Roman se uită zilnic la fetița ei, Xenia, și vede un univers întreg în ochii ei căprui. La doar 7 ani, Xenia emană o energie molipsitoare și o curiozitate nesfârșită. Dar în spatele zâmbetului ei inocent se ascunde o luptă nemiloasă cu o boală care a venit fără avertisment: hipertensiune pulmonară idiopatică cu risc ridicat, dilatare a arterei pulmonare și insuficiență cardiacă

Specialiștii pe care i-a consultat Daria în țară au fost unanimi: Xenia are nevoie de tratament la clinica Acibadem Atakent din Turcia, recunoscută pentru expertiza sa în astfel de cazuri. Cu toate acestea, costurile tratamentului sunt copleșitoare: 10.480 euro, o sumă pe care Daria nu o poate acoperi singură.

În cuvinte tulburate de emoție, Daria transmite: "Mă lupt zi de zi să păstrez speranța vie pentru Xenia. Fiecare lacrimă, fiecare noapte nedormită sunt mărturie a suferinței pe care nicio mamă nu ar trebui să o trăiască. Dar cred cu tărie că există suflete generoase care ne pot ajuta. Xenia merită o șansă la viață, la a râde și a se juca alături de ceilalți copii."

Putem face diferența în viața familiei și a fetiței ei. Orice donație, fie ea mică sau mare, aduce speranță și alinare în sufletele lor. Alături de Daria și Xenia, putem învinge această bătălie.

Hai să ne unim forțele și să-i  oferim un viitor luminos! Fiecare contribuție contează, și cu ajutorul vostru, Xenia va avea șansa de a trăi o viață plină și sănătoasă.

Mulțumim din suflet pentru generozitatea și bunătatea voastră! Împreună suntem mai puternici și putem aduce speranță acolo unde pare a fi pierdută. 

 

Pentru donații:

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania 

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Xenia Roman!