Teodora Balan

Teodora Balan

Campanie din trecut 0 zile
100% Complete

Suma primita

7.244 €

Necesari

7.244 €

Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Cont CHF: RO 12 BTRL CHF CRT 00 W828 7001

Acum poti dona extrem de simplu si rapid prin noua Aplicatie pentru Android si iOS "Salveaza o Inima"

Lista donatori

Lista donatori banca

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Teodora Balan

Campanie din trecut

Update: 22.09.2016

In urma campaniei de strangere de fonduri in mass-media si social media cu sprijinul donatorilor si a companiilor Biosfarm (10.000 lei) Turcanu S.R.L (10.000 de lei) si al companiei Micodis (10.000 de lei) suma necesara interventiei chirurgicale a fost stransa.

Va multumim!

Campanie inceputa la data: 10.09.2016

Nume:Bălan

Prenume:Teodora

Vârsta:16 ani

Diagnostic:    SINDROM MARFAN

SCOLIOZA TORACO-LOMBARA SEVERA

PROLAPS DE AMBELE VALVE MITRALE

Sumă necesara: 13.000 Euro

Operația va fi efectuată la Spitalul Monza de către Domnul Doctor Alexandru Thiery

logo

Povestea Teodorei

Teodora este o adolescentă de 16 ani, din Bârlad, al cărei prim succes răsunător a fost acela că a terminat clasa a VIII-a ca șefă de promoție. Inteligența sa peste medie este recunoscută, pofta de a învăța nu este niciodată diminuată, pentru ea vacanța fiind prilej de maximă plictiseală. Cu aceeași pasiune, desenează și pictează. Are simțul umorului și nu e foarte greu să o faci să râdă. Așa vrea Teodora să se prezinte în fața lumii: o ființă solidară, cu poftă de viață și puternică.

Singura care se străduiește din răsputeri să o contrazică este o boală cumplită și rară care s-a abătut în viața ei la vârsta de doi anișori, dar pe care Teo s-a încăpățânat să o înfrunte și să vorbească despre ea cât mai puțin. Se numește Sindromul Marfan și principala sa grijă este să o schilodească pe Teo, să-i strîmbe oasele, să-i deplaseze organele interne, să-i fure vederea, să-i ia respirația și, dacă se poate, viața. Scopul final al perversului Sindrom Marfan este de a face aorta să explodeze. Așa mor cei mai mulți dintre oamenii pe care boala aceasta rară i-a dovedit.

Sindromul Marfan afectează țesutul conjunctiv, adică țesutul elastic din organism care face legătura dintre diferite organe și componentele acestora. Acest sindrom se caracterizează prin dilatarea aortei la baza (prima parte a principalei artere care transporta sângele de la inima în restul corpului), disfuncții ale valvelor inimii, dislocarea cristalinului, miopie și prin alungirea extremitatilor - mâini, picioare. Existența acestui sindrom crește riscul de dezvoltare pentru urmatoarele afecțiuni: scolioza, cifoza, deformări ale piciorului, formarea unei cavități la nivelul pieptului.

Teodora le are pe toate acestea. A fost operată de câte două ori la ambii ochi. Coloana este atât de deformată (scolioză), încât corsetul special care i-a fost recomandat acum câțiva ani, a devenit inutil. Deviația i-a deplasat un rinichi undeva către mijlocul spatelui, iar la ultima ecografie un plămân nu s-a mai văzut. Sindromul Marfan a făcut-o pe Teo de nerecunoscut.

Pentru a se salva, Teodora are nevoie urgent de intervenție chirurgicală. Suma necesară este de 12.000 de euro, la care se adaugă încă 1.000 de euro, analizele pre-operatorii.

Fără solidaritatea celor ce citesc aceste rânduri, Teo nu are nicio șansă. Familia ei este una modestă, doar tatăl muncește, mama fiind nevoită să stea permanent lângă ea, căci Teo cade din picioare când se așteaptă mai puțin.

Teodora vrea să trăiască, să studieze și, deși este o capacitate intelectuală, vrea să rămână aici, în România, spre a se pune la dispoziția celor care au nevoie de ea.

Orice sumă, cât de mică, poate contribui la salvarea vieții lui Teo

Denumire entitate: Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala: 31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Va rugam sa specificati pentru cine faceti donatia!

Donatori vor fi specificati pe pagina: Sponsori