whatsapp-widget

Venter Sofia Maria

Campanie din trecut 0 zile
221.53417613028% Complete

Suma primita

10.339 €

Necesari

4.667 €

Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Acum poti dona extrem de simplu si rapid prin noua Aplicatie pentru Android si iOS "Salveaza o Inima"

Lista donatori

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Venter Sofia Maria

Campanie din trecut

Update: 05.12.2015

Dragii mei,
Astazi am vorbit la telefon cu doamna Venter Nicoleta si mi-a dat vesti foarte bune. Micuta Sofia Maria se joaca cu jucariile si mai ales ii place sa danseze in fata oglinzii. Acum 7 luni Sofia nu vedea deloc zarea, doar un pic lumina, iar astazi se comporta aproape ca un copil normal. Recuperarea si tratamentul pentru a vedea sunt de durata.

UPDATE 02.06.2015

Micuța Sofia-Maria Venter este așteptată, în data de 8 iunie 2015, la Clinica "William Beaumont" din Detroit (Statele Unite ale Americii). În data de 12 iunie este programată pentru operație, iar perioada 13-22 iunie va fi alocată petru controlul post-operator.Impreuna am reusit sa strangem suma necesara pentru operatie, transport si cazare pentru micuta Sofia Maria.

Va multumim pentru intelegera si sprijinul acordat!

UPDATE 20.05.2015

Micuța Sofia-Maria Venter este așteptată, în data de 8 iunie 2015, la Clinica "William Beaumont" din Detroit (Statele Unite ale Americii). În data de 12 iunie este programată pentru operație, iar perioada 13-22 iunie va fi alocată petru controlul post-operator.
Campania umanitara, demarata de Asociatia Salvează o inima​, a strans aproximativ 21.000 de dolari. Mai este nevoie de 10.000 de dolari. Relatiile cu presa sunt coordonate de Agentia de PR Plus Communication

201505191429 (2)-page-001

UPDATE 13.05.2015
Inca putin si strangem toti banii pentru acest minunat inger! Pe platforma de donatii online a Asociatiei Salvează o inima s-au strans aproape 3197 Euro, iar in conturile bancare ale parintilor aproximativ 12284 Euro, deci in total aproximativ 15481 de euro. Dragii nostri, in doar 26 zile, am reusit sa strangem 15481 de euro!!! Mai avem nevoie de 9519 de Euro ca sa-i redam vederea Mariei Sofia Venter! Va multumim pentru sprijinul pe care ni-l acordati!

UPDATE 04.05.2015

Inca putin si strangem toti banii pentru acest minunat inger! Pe platforma de donatii online a Asociatiei Salvează o inima s-au strans aproape  2709 Euro, iar in conturile bancare ale parintilor aproximativ 8868 Euro, deci in total aproximativ 11577 de euro. Dragii nostri, in doar 19 zile, am reusit sa strangem 11577 de euro!!! Mai avem nevoie de 13423 de Euro ca sa-i redam vederea Mariei Sofia Venter! Va multumim pentru sprijinul pe care ni-l acordati!

UPDATE: 24.04.2015

Inca putin si strangem toti banii pentru acest minunat inger! Pe platforma de donatii online a Asociatiei Salvează o inima s-au strans aproape 9557  lei, iar in conturile bancare ale parintilor aproximativ 16807 de lei, deci in total aproximativ 5973 de euro. Dragii nostri, in doar 9 zile, am reusit sa strangem 5973 de euro!!! Mai avem nevoie de 19027 de Euro ca sa-i redam vederea Mariei Sofia Venter! Va multumim pentru sprijinul pe care ni-l acordati!

Campanie inceputa pe data de  15.04.2015
Nume: Sofia Maria
Prenume: Venter
Diagnostic: retinopatie de prematuritate gradul 4B ochiu stang
 Varsta: 7 luni
Tratament si operatie: William Beaumont din Detroit SUA
Suma necesara: 25.000 de dolari operatiepentru ochisorul stang
Pentru ochisorul drept sa efectuat operatia de catre Doamna Doctor dr Maka Erika de la Semmelweis egyetem szemeszeti klinika din Ungaria
Cazuri similare rezolvate de Asociatia “Salveaza o inima”Dorinel Tilica, Leontina Nicoleta Calin,Gemenii Yanis si Rares Dranga, Carmen Maximiuc
Povestea micutei Sofia

Are aproape un an, dar nu se poate bucura de privirea caldă și plină de dragoste a mamei. Şi asta pentru că Sofia-Maria se luptă cu o boală necruţătoare care îi afectează ochii. Diagnosticată cu retinopatia prematurului, fetița a suportat nu mai puţin de patru intervenții chirurgicale în mai puţin de două luni. Vederea nu i-a fost pe deplin redată, iar unica speranţă de a-şi reveni i-a fost oferită de o clinică din America.

Sofia-Maria s-a născut prematur, la 26 de săptămâni, în luna septembrie a anului trecut. La naştere cântărea doar 700 de grame; din cauza fragilității medicii au ţinut-o trei luni și jumătate de incubator. După primele controale, familia a aflat că fetiţa suferea de retinopatie prematură.

"Ne-a trimis doamna doctor la Cluj. I s-a făcut injecție cu avastin în ochișori. După o săptămână, după intervenție, ochișorii au mers spre rău. La maternitate, în Oradea, i-a făcut o intervenție cu laser, o fotocoagulare. După o săptămână ochișorul a mers mult spre rău", povesteşte Nicoleta Venter, mama Sofiei.

Pentru că nu aveau o altă alternativă în țară, părinții au adunat banii necesari şi au plecat la Budapesta. După operaţiile suferite în Ungaria, medicii au garantat că fetiţa îşi va recupera doar vederea la ochiul drept.

"Pentru noi e foarte greu, dar nu avem ce să facem, trebuie să mergem înainte. Dar ne afectează foarte mult pe noi și pe familia noastră."

Mama Sofiei nu s-a dat bătută şi a căutat soluții pe internet. A luat legătura cu alți părinți aflați în aceeași situație şi astfel a aflat de o clinică din Detroit, America. Familia are nevoie de 25 de mii de dolari, cât reprezintă costurile operației şi transportul. Sunt bani pe care părinţii nu-i au, dar se luptă din răsputeri să-i adune. Între timp, Sofia participă la şedinţe de kinetoterapie, ca să se recupereze și din punct de vedere locomotor.

"Având în vedere că a avut atâtea intervenții chirurgicale la nivelul ochișorilor, nu a avut voie să stea pe burtică și atunci e nevoie să facă aceste terapii pentru a ajunge la nivelul vârstei pe care o are", explică Ada Petrache, kinetoterapeut.

Cei care doresc să o ajute pe Sofia-Maria să nu își piardă vederea și să îi dea o șansă la viață normală. Banii se depun în unul dintre conturile deschise pe numele tatălui.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş

sursa reportaj: Digi 24/Oradea

Aparitii media

 1. Digi 24-Luptă pentru o viaţă normală. Un bebeluș de 7 luni are nevoie de ajutor pentru o operaţie în SUA
 2. Gazeta de Botosani - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 3. Ziua de Constanta - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 4. InfoPress TV - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 5. Suceava News - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 6. Ziua News - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 7. Ziar.com - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 8. ZiareLive - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 9. Radio Deea - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 10. Stirionline24 - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 11. Ziare pe net - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 12. Realitatea TV - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 13. Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 14. Full Online - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 15. Romania TV - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 16. Astazi.ro - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 17. Actualitati Arad - Campanie umanitara: Sofia-Maria Venter (8 luni) are nevoie de ajutor
 18. StiriLive - Campanie umanitara: Sofia-Maria Venter (8 luni) are nevoie de ajutor
 19. Asii Romani - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 20. Jurnal MM - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 21. Telegraf - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 22. News Bucovina - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 23. KidSpots - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 24. Romania Pozitiva - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 25. Lumea Presei - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 26. Bucuresteni.ro - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 27. Ziarul Profit - Sta in puterea ta sa daruieste lumina!
 28. Ziare www - O mama isi striga disperarea!
 29. Meme - O mama isi striga disperarea!
 30. Libertatea - O mama isi striga disperarea!
 31. Botosani Necenzurat - Sta in puterea ta sa daruiesti lumina unei fetite de opt luni!
 32. Tribuna - Pentru Sofia, chipul mamei costa 25.000 de dolari
 33. QBebe - Sta in puterea ta sa daruiesti lumina!