Casa Nicolae

Casa Nicolae

Campanie activa 28 zile
0.572725% Complete

Suma primita

229 €

Necesari

40.000 €

Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Acum poti dona extrem de simplu si rapid prin noua Aplicatie pentru Android si iOS "Salveaza o Inima"

Lista donatori

Lista donatori banca

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Casa Nicolae

Campanie activa 28 zile

CASA NICOLAE

ASOCIAȚIA HAPPY

în parteneriat

cu

Asociația Salvează o inimă”

 

Casa Nicolae este o poveste care a început în urmă cu 7 ani în iarna anului 2014 prin luna octombrie în biroul unei firme de asigurări a unui prieten. Atunci am mobilizat toți cunoscutii să facă acasă o supă caldă și să o împărțim pe stradă oamenilor fără adăpost. Acel moment a fost primul nostru contact cu lumea străzii- o lume gri, rece, plină de teama și frică,  o lume nebună,  haotică,  o lume violentă, plină de vicii și dependențe, o lume în care trebuie să luați pentru a supraviețui. O lume în care nu poți să închizi ambii ochi noaptea pentru că nu știi niciodată ce se va întâmpla de la o oră la alta. Poți fi jefuit,  agresat,  bătut sau poți primi o vorbă bună de la un străin,  un colț de pâine sau într-una din acele zi norocoase, o supă caldă care parcă îți mai încălzește sufletul și îți oferă speranță. Din acea iarnă am hotărât să ne intoarcem în stradă.  Am văzut,  am înțeles, poate nu pe deplin atunci , cătă nevoie au de ajutor. O pătură, un ceai, o haină groasă și un pachețel cu mâncare caldă poate face diferența dintre viața și moarte intr-o noapte geroasă de iarnă . Așa că timp de 7 ani povestea noastră a continuat în stradă- cu supe fierbinți șosete , geci groase,  fulare și mănuși . Totul pentru a supraviețui pe timp de iarnă. Am legat prietenii, am aflat povești, am ajutat , am integrat acolo unde a fost posibil, am avut cazuri unse oamenii au fost salvati de pe stradă , le-am găsit joburi, locuință, i-am primit în mica noastră casuța Happy pentru a se pune pe picioare. Am avut parte de bucurii și victorii la fel cum am avut parte și de eșecuri și dezamăgiri.  Din toate acestea am învățat și învățăm în fiecare zi. Am învățat că în privința bătrânilor integrarea este mai grea și sfârșitul este mai aproape. Bolnavi, neputincioși și obosiți de anii pe care îi duc în spate pentru ei viata independentă nu mai este posibilă.  Am pierdut mulți "părinții,  frați, surori,  bunici " pe stradă. Au fost bătuți,  agresați, batjocoriți,  înfometați....sfârșitul unora a fost crunt , tragic,  violent , la fel ca și lupta lor de supraviețuire noapte de noapte pe stradă. Am decis să schimbăm acest lucru- Casa Nicolae este salvarea părinților și a bunicilor străzii! Nu suntem aici pentru a judeca și condamna pe nimeni ,suntem pentru a ajuta , a înțelege și a proteja. 
Casa Nicolae se dorește a fi adăpost și "acasă " pentru bătrânii, persoanele invalide,  oamenii singuri pe lume de pe stradă.  Aici vom caza in jur de 60 de persoane pe cele 3 nivele ale casei situate la ieșirea din comuna Frumusica, jud.Botosani , în satul Rădeni. Este un loc de poveste, înconjurat de câmpii,  verdeață,  o livada de meri și vișini.  Un loc în care își vor găsi liniștea și pacea, un loc unde va dispărea violență și teamă, un loc unde vor putea dormi cu ambii ochi închiși fără grija zilei de mâine -Casa Nicolae . 
Pentru ca toate acestea să fie posibile avem nevoie de ajutor pentru lucrările de renovare și amenajare a Casei Nicolae.
Cu ajutorul vostru povestea lor poate avea un final fericit!

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

REVOLUT: 0752.753.540

Banca Transilvania Botosani

 Vă rugăm ca la mențiune plată/detalii plată  să specificați: CASA NICOLAE