Casa Nicolae

Casa Nicolae

Campanie activa 32 zile
12.758975% Complete

Suma primita

5.104 €

Necesari

40.000 €

Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Plati efectuate

doc_6194ccbfb7743_Asociatia-H.A.P.P.Y-17.11.2021.pdf

Acum poti dona extrem de simplu si rapid prin noua Aplicatie pentru Android si iOS "Salveaza o Inima"

Lista donatori

Lista donatori banca

ION C.
Tecuceanu A.
Popa M.
Dana-Maria B.
Petrescu M.

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Casa Nicolae

Campanie activa 32 zile

Update-uri campanie

04 Dec
2021-12-04

Şi mulţimile îl întrebau, zicând: Ce să facem deci?

Răspunzând, Ioan le zicea:

" Cine are două haine să împartă cu cine n-are niciuna; și cine are de mâncare să facă la fel.”

La Casa Nicolae este nevoie de:

1: șosete, maieuri, lenjerie intima, haine de interior , pijamale , papuci de casă

2: articole de igiena- sampon, gel de dus, deodorante, detergenți, dezinfectanti

Parterul va găzdui 10 persoane!

Haine unisex, marimi între 38 - 44

03 Dec
2021-12-03

Ai dormit vreodată în frig la -8°C? Sau dacă nu ți s-a întâmplat niciodată hai să facem un exercițiu de imaginație cum ar fi să dormi în frig, fără hrană s-au vreo mângâiere din partea familiei sau a unui prieten.

Azi din discuțiile a avute cu Cristian Cezar Tudose Ivan vor poposi primi 3 bătrânei în Casa Nicolae. Ei vor fi de azi acasă primiți cu dragoste și multă căldură.

Avem nevoie de urmatoarele: perdele la geamuri, saltele pentru paturi (5 buc) pentru început, lustre pentru iluminat, lemne de foc, plăpumioare (12 buc).

Am mai primit zilele acestea 2 mașini de spălat noi, frigider, canapele și va veni și o parte din mobilier la partier.

Mulțumesc din toată inima Domnului Colescu Claudiu pentru paturi și pentru susținere.

Pentru mai multe detalii va las numărul lui Cristian Cezar Tudose: +40756314281

www.salveazaoinima.ro/casa-nicolae

Vă mulțumesc pentru încrederea acordată!

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

02 Dec
2021-12-02

Trebuie să vă spun - minunile trebuie împărtășite

Dimineața am fost anunțați că mâine trebuie să primim primii 3 bătrâni la Casa Nicolae - dacă nu ii primim vor ajunge în stradă- cu toate că nu este finalizata în totalitate ,nici măcar parterul clădirii.

Deci avem oaspeți- primul gând, nu avem saltele, nu avem lenjerii și frigider - 3 saltele sunt deja la curier in drum spre noi, în această după-amiaza am primit 8 lenjerii nou nouțe.....seara suna telefonul- o firma ne transfera bănuți pentru un frigider !!!

Slava lui Dumnezeu !

18 Nov
2021-11-18

Ne-ar ajuta donația ta sau măcar un SHARE!

Când am primit propunerea să mă implic în proiectul ”Casa Nicolae” și mi s-a prezentat ce vor să facă prietenii mei de la Asociația H.A.P.P.Y din Botoșani, nu am avut nici un gând să refuz și să nu ma implic cât de puțin.

Azi am primit imaginiile de mai jos și mi-au dat lacrimiile de bucurie, că o mână de oamenii inimioși: Asociația H.AP.P.Y (Cristian și Ionela Ivan), Iulian Ștefănache (Tamistef), Gheorghe Ciubotaru (Eletroalfa), Ionuț Arnautu cu echipa lui de voluntari, Bogdan Carausu cu echipa de voluntari (Scut Botosanean) Preotul Petru Chirvase, Primarul Comunei Frumușica Constantin Corneliu Bălășanu și mulți alții care eu din păcate nu îi cunosc și-au unit un pic forțele pentru a aduce un gram de bucurie persoanelor vârstnice care din păcate sunt nevoiți să trăiască în stradă. Sunt sigur că se vor alătura în viitorul apropiat zeci, sute de persoane acestui proiect. Sunt sigur că Bunul Dumnezeu va rândui în așa fel ca bătrâniilor de la ”Casa Nicolae” nu le vor lipsi nimic.

Mai avem puțin de lucru până să-i primim ACASĂ.

10 Nov
2021-11-10

Dacă vă întrebați cum stau lucrările la Casa Nicolae dar și dacă reușim să facem ce ne-am propus până la finalul săptămânii, iată răspunsul: parterul clădirii este gata în proporție de aproximativ 80%. Prin urmare faianța în bucătărie este gata, și este pregătită și suprafața pentru gresia de jos, care va fi mâine lipită. În același timp la pereți mai este puțin de șlefuit apoi amorsați și aplicat var lavabil. După aceste etape urmează cea mai plăcută treabă...montarea parchetului. Este cea mai plăcută deoarece este ultima etapă a lucrărilor.

Bineînțeles cu puțin efort toate acestea pot fi terminate în această săptămână. Mâine vă pot vorbi mai mute despre partea electrică și sanitară dar și cum va fi încălzită clădirea.

 Sunt metode practice de a observa progresul lucrărilor.

De exemplu vă invităm sa vizitați locația, iar dacă veniți din oraș muncitorilor le place cafeaua. In plus puteți afla întreaga poveste adevărată a acestui proiect.

 O alta metodă ar fi de a oferi ajutorul practic, în felul acesta nu doar vei vedea progresul ci îl vei simți din plin.

15 Oct
2021-10-15

Astăzi am încheiat o noua săptămână de muncă la Casa Nicolae.

Prioritatea numărul unu fiind instalația electrică,dar se lucrează în continuare la amenajarea interiorului cât și a exteriorului clădirii.

Peste 1500ml de conductor, aproximativ 100 de doze (aparataj+derivație) 4 tablouri de siguranță (aproximativ 60 siguranțe automate) , așa a arătat prima lista de necesar pentru a începe să refacem întreaga instalație electrică.

După două săptămâni de muncă am reușit să terminăm, la fiecare etaj, tot ce tine de partea electrica: prize ( in funcție de utilitatea camerii), întrerupătoare și iluminat.

Racordarea la rețeaua electrică este prioritară deasemenea iar materialele necesare pentru refacerea instalației sunt foarte costisitoare.

Clădirea fiind destul de veche, racordarea la energie electrică necesita sa corespundă noilor normative europene și să fie realizate în conformitate cu standardele tehnice ale companiilor de distribuție a energiei electrice.

Pentru această etapă a lucrărilor ,sprijinul a venit și de data aceasta din partea Companiei Electroalfa, o afacere locală de succes, construită de oameni vizionari care au reușit să inoveze produse industriale complexe, cu ajutorul cărora societatea să evolueze.

https://electroalfa.ro

https://www.facebook.com/electroalfa.ro/

 Punctul de aprindere iluminat exterior cat și Firida de distribuție necesara pentru continuarea lucrărilor au fost donate și realizate de către Compania Electroalfa , un producător cu o experiență vastă în producția de echipamente de joasă tensiune având în portofoliu o gamă completă de produse.

Mulțumim!

Lucrurile nu se termină însă aici , mai avem încă mult de muncă până la racordarea la rețeaua electrică și avem în continuare nevoie de ajutorul dumneavoastră.

Cu Dumnezeu în toate, fără El si oamenii pe care ni i-a scos în cale nu am fi ajuns atât de departe !

11 Oct
2021-10-11

Având în vedere că vremea rece se apropie ,ne străduim să terminăm și instalația sanitară , achiziționând chiar astăzi și un cazan pe lemne necesar pentru încălzirea întregului imobil.

🛑Fiind deja costurile pentru instalație destul de mari, aproximativ 35 de calorifere, câteva sute de metri de țeavă, coturi, cleme, robineți, etc.(aproximativ 5000 euro) ne-am hotărât ca acest cazan să îl achiziționăm unul second la o suma de 5500 Ron.

🛑Este nevoie in continuare de sprijinul tuturor celor care vor o schimbare in comunitate.

🚨🚨🚨 Împreună putem termina acest proiect.🚨🚨🚨

Fiecare donație contează!

Visurile nu au limită pentru că nu suntem singuri.

Cu Dumnezeu în toate, fără El si oamenii pe care ni i-a scos în cale nu am fi ajuns atât de departe !

07 Oct
2021-10-07

Având în vedere diferențele majore de nivel camerele clădirii necesita a fi egalizate.

Săptămâna aceasta am reușit să mai avansam cu lucrările însă este un volum foarte mare de munca.

Echipele existente, zugrav, electrician ,instalator fac tot posibilul că sa avanseze cu lucrările, pentru a putea la începutul iernii sa primim primii noștri " chiriași": bătrâni bolnavi, părăsiți, singuri ,saraci și fără adăpost.

Este nevoie in continuare de ajutorul dumneavoastră, orice donație contează

Doar la această etapă (250 de metri pătrați) costurile sunt aproximativ 1500-2000 de euro.

Mulțumim!

02 Oct
2021-10-02

Azi ne relaxam un pic - montam calorifere

Hai sa ne dai și tu o mână de ajutor pentru ca nu exista exerciții mai bune pentru inima decât să ajungi jos și să ridici oamenii

La sfârșitul vieții ceea ce contează cu adevărat nu este ceea ce am cumpărat ci ceea ce am construit, nici ceea ce am obținut ci ceea ce am împărtășiți - Trăiește o viata care conteaza !

Proiectul nostru este măreț - Casa Nicolae 🏡 buzunarele noastre sunt mici dar inimile noastre sunt pline de recunoștință, speranță și încredere! Lucrurile bune au final fericit !

Cu Dumnezeu în toate, fără El si oamenii pe care ni i-a scos în cale nu am fi ajuns atât de departe !

27 Sep
2021-09-27

Am inceput in forță o noua săptămâna de muncă la așezământul de bătrâni Casa Nicolae . În weekend prietenul nostru Bogdan Popa de la grupul de firme TRAIAN™ a lucrat la proiectarea și execuția unei anexe a casei unde se va monta centrala. Astăzi am început montarea ei .

În continuare se lucrează la instalația electrica și cea termică!

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu vom reuși să avem cazați primii beneficiari pană în luna decembrie!

22 Sep
2021-09-22

Azi cu ajutorul Bunului Dumnezeu am finalizat placarea Casei Nicolae cu polistiren de 10 cm, urmează ulterior tras plasă și decorativa la exterior.

În luna martie am început demolările , 6 luni mai târziu situația stă în felul următor:

Pe partea de interior s-a lucrat la pereți, s-au placat cu rigips și s-a tras material , acum suntem la partea electrica și cea partea termică, iar de la începutul lunii august muncitorii au început fațada pentru ca aceasta să fie finalizata până la venirea frigului. Prioritatea fiind acum partea exterioara a casei!

Vă mulțumim din inimă!

CASA NICOLAE

ASOCIAȚIA HAPPY

în parteneriat

cu

Asociația Salvează o inimă”

 

Casa Nicolae este o poveste care a început în urmă cu 7 ani în iarna anului 2014 prin luna octombrie în biroul unei firme de asigurări a unui prieten. Atunci am mobilizat toți cunoscutii să facă acasă o supă caldă și să o împărțim pe stradă oamenilor fără adăpost. Acel moment a fost primul nostru contact cu lumea străzii- o lume gri, rece, plină de teama și frică,  o lume nebună,  haotică,  o lume violentă, plină de vicii și dependențe, o lume în care trebuie să luați pentru a supraviețui. O lume în care nu poți să închizi ambii ochi noaptea pentru că nu știi niciodată ce se va întâmpla de la o oră la alta. Poți fi jefuit,  agresat,  bătut sau poți primi o vorbă bună de la un străin,  un colț de pâine sau într-una din acele zi norocoase, o supă caldă care parcă îți mai încălzește sufletul și îți oferă speranță. Din acea iarnă am hotărât să ne intoarcem în stradă.  Am văzut,  am înțeles, poate nu pe deplin atunci , cătă nevoie au de ajutor. O pătură, un ceai, o haină groasă și un pachețel cu mâncare caldă poate face diferența dintre viața și moarte intr-o noapte geroasă de iarnă . Așa că timp de 7 ani povestea noastră a continuat în stradă- cu supe fierbinți șosete , geci groase,  fulare și mănuși . Totul pentru a supraviețui pe timp de iarnă. Am legat prietenii, am aflat povești, am ajutat , am integrat acolo unde a fost posibil, am avut cazuri unse oamenii au fost salvati de pe stradă , le-am găsit joburi, locuință, i-am primit în mica noastră casuța Happy pentru a se pune pe picioare. Am avut parte de bucurii și victorii la fel cum am avut parte și de eșecuri și dezamăgiri.  Din toate acestea am învățat și învățăm în fiecare zi. Am învățat că în privința bătrânilor integrarea este mai grea și sfârșitul este mai aproape. Bolnavi, neputincioși și obosiți de anii pe care îi duc în spate pentru ei viata independentă nu mai este posibilă.  Am pierdut mulți "părinții,  frați, surori,  bunici " pe stradă. Au fost bătuți,  agresați, batjocoriți,  înfometați....sfârșitul unora a fost crunt , tragic,  violent , la fel ca și lupta lor de supraviețuire noapte de noapte pe stradă. Am decis să schimbăm acest lucru- Casa Nicolae este salvarea părinților și a bunicilor străzii! Nu suntem aici pentru a judeca și condamna pe nimeni ,suntem pentru a ajuta , a înțelege și a proteja. 
Casa Nicolae se dorește a fi adăpost și "acasă " pentru bătrânii, persoanele invalide,  oamenii singuri pe lume de pe stradă.  Aici vom caza in jur de 60 de persoane pe cele 3 nivele ale casei situate la ieșirea din comuna Frumusica, jud.Botosani , în satul Rădeni. Este un loc de poveste, înconjurat de câmpii,  verdeață,  o livada de meri și vișini.  Un loc în care își vor găsi liniștea și pacea, un loc unde va dispărea violență și teamă, un loc unde vor putea dormi cu ambii ochi închiși fără grija zilei de mâine -Casa Nicolae . 
Pentru ca toate acestea să fie posibile avem nevoie de ajutor pentru lucrările de renovare și amenajare a Casei Nicolae.
Cu ajutorul vostru povestea lor poate avea un final fericit!

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

REVOLUT: 0752.753.540

Banca Transilvania Botosani

 Vă rugăm ca la mențiune plată/detalii plată  să specificați: CASA NICOLAE