whatsapp-widget

Gheorghe Smădoi

Campanie din trecut 0 zile
4.17% Complete

Suma primita

2.502 €

Necesari

60.000 €

Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Acum poti dona extrem de simplu si rapid prin noua Aplicatie pentru Android si iOS "Salveaza o Inima"

Lista donatori

Lista donatori banca

IONITA M.
BRINCEANU F.
Tulpan C.
ANCUTA V.
Grigoras M.

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Gheorghe Smădoi

Campanie din trecut

Update-uri campanie

14 Jun
2021-06-14

IMPREUNA

....acasa, dupa mai bine de doua luni de tratament extrem de puternic (37 de cure de terapie cu protoni si 6 sedinte de chimioterapie, ultima dintre ele amanata timp de doua saptamani pentru ca organismul fusese foarte afectat de efectele adverse ale acesteia), dar pe care, din mila lui Dumnezeu, sotul meu l-a urmat in totalitate.

La jumatatea tratatamentului a fost efectuat un RMN care a aratat faptul ca rezultatele acestuia sunt foarte bune, iar tumora incepe sa se micsoreze, cu darul lui Dumnezeu. La incheierea acestuia, medicii, foarte optimisti in ceea ce priveste rezultatul final, au recomandat un RMN abia peste 3 luni de la finalizarea tratamentului intrucat efectele benefice acestuia actioneaza pe termen lung.

Legat de aspectul financiar, desi Elvetia este una dintre cele mai bogate tari din lume, cu preturi si costuri pe masura, cu darul Maicii Domnului si infinita dragoste pe care ne-ati aratat-o, nu am avut dificultati financiare, desi au aparut nenumarate extracheltuieli (pentru a oferi un simplu exemplu, intr-o situatie de urgenta, in care sotul s-a simtit foarte rau si a necesitat deplasarea de urgenta la cel mai apropiat spital, costul ambulantei, pe o distanta de 10 km, a fost de 1000 de euro, iar investigatille din acea noapte peste 1200 de euro. De asemenea, costurile cazarii au depasit suma de 4000 de euro).

Urmeaza o perioada indelungata de recuperare pentru ca, in cele peste 2 luni de tratament, sotul meu a suferit o pierdere considerabila in greutate (peste 15 kilograme), iar din cauza iradierii in zona gatului are dificultate mare la inghitirea alimentelor ceea ce ingreuneaza acest proces de recuperare. De asemenea, abundenta de secretii din zona afectata, impiedica, pentru moment, odihna zilnica necesara si duce la o scadere a acuitatii auditive. Nadajduim ca aceste efecte negative, care, dupa spusele medicilor ar putea dura pana la 3-4 saptamani, sa dispara intr-un timp cat mai scurt!

Avem infinita recunostinta fata de fiecare mesaj primit de noi sau raspandit pentru noi, gand bun, rugaciune rostita, toata dragostea si sprijinul financiar pe care ni le-ati acordat si fara de care tratamentul sotului meu in strainatate nu ar fi fost posibil si nici a fi din nou IMPREUNA, acasa. Nu stim daca vreodata vom putea multumi fiecaruia in parte, dar, il vom ruga pe Dumnezeu, zi de zi, sa va rasplateasca toata jertfa!

Slava Lui pentru tot si toate!

12 Apr
2021-04-12

Inceput de tratament...

Dupa cateva zile de odihna, in care ne-am bucurat de locul minunat cu care ne-a binecuvantat Dumnezeu aici, in Elvetia (zona montana, cu creste impadurite si aer curat, de care avem atata nevoie), sotul meu a inceput tratamentul cu protoni in data de 7 aprilie. Vor fi 37 de astfel de sedinte, exceptand zilele de sambata si duminica. O sedinta dureaza in jur 15-20 de minute, la care se adauga timpul necesar pregatirii aparaturii medicale si stabilirii pozitiei corecte a pacientului in timpul tratamentului, ajungandu-se pana la 40-50 de minute. O data pe saptamana, joia, va face sedinta de chimioterapie, a carei durata este de 5 ore, in total fiind nevoie de 5 sedinte de acest gen.

In urma primelor sedinte de tratament cu protoni se simte foarte bine, in schimb, dupa prima sedinta de chimioterapie au aparut si reactii adverse (senzatie de greata prelungita, lipsa de energie, scaderea poftei de mancare), tinute sub control, atat cat se poate, cu ajutorul medicamentelor.

Tot in perioada aceasta au avut loc si consulatiile recomandate de medici (o.r.l, oftalmologie si endocrinologie) in urma carora nu au rezultat probleme medicale, slava Domnului! De asemenea, valorile analizelor de sange sunt normale, exceptand hemoglobina, care este putin scazuta.

Pe langa tratamentele si investigatiile medicale primite saptamana care tocmai se incheie, ne-am putut bucura si de „tratament” duhovnicesc, cu darul lui Dumnezeu descoperind o parohie ortodoxa romana, la 30 de minute distanta, cu autobuzul. Aceasta parohie il are ca ocrotitor, de 42 de ani impliniti astazi, pe Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica, pe care il rugam sa ne ocroteasca pe toti!

Va multumim infinit pentru purtarea de grija, pentru fiecare gand bun sau rugaciune si pentru ca suntem IMPREUNA, iar impreuna este mai usor...!

05 Apr
2021-04-05

O bună vestire am primit de Bunavestire...

Pentru ca Dumnezeu ne iubeste, pentru ca oamenii sunt cu adevarat buni si pentru ca precizia elvetiana a fost cea care a raspuns prima strigatului nostru de ajutor medical, de ieri am fost „adoptati” de tara cantoanelor – Elvetia. Protonoterapia de care are nevoie sotul meu va fi facuta la Institutul Paul Scherrer din Villigen (nordul Elvetiei), incepand cu data de 7 aprilie si va dura pana in luna iunie dupa cum ni s-a comunicat pana in prezent. Astazi a avut loc prima intalnire cu medicul specialist, dr. Barbara Bachtiary, un OM si medic extraordinar, in urma careia aceasta a recomandat cateva investigatii medicale noi, pe care nu le prevazusem: consultatie oftalmologica, o.r.l si endocrinologie. Tot astazi a fost nevoie sa realizeze si un RMN. Maine este programat pentru a efectua cateva proceduri necesare inceperii tratamentului cu protoni. In paralel, incepand cu data de 30 martie, saptamanal, pana in data de 20 mai va face cate o sedinta de chimioterapie. In toata aceasta perioada, vom locui, cu chirie, in apropierea spitalului (cateva statii de autobuz, care pentru Elvetia inseamna 10 minute de calatorie).

Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil daca voi, prietenii nostri, stiuti si nestiuti, nu ne-ati fi aratat bunatate infinita si nu ati fi facut sacrificii atat de mari pentru noi! Daca acum doua saptamani imi gaseam cu greu cuvintele pentru a va putea cere ajutorul, acum imi este si mai greu sa le astern pentru a va putea multumi stiind ca ele nu pot exprima ce a insemnat si inseamna jertfa voastra pentru noi! Inseamna ca IMPREUNA am putut incepe si tot IMPREUNA putem continua...

Campanie începută la data: 17.03.2021
Nume:Smădoi
Prenume: Gheorghe
 Varsta: 40 ani
Suma necesara: 60.000  euro
Diagnostic: Cancerul de nazofaringe (este o formă rară de cancer)
Tratamentul îl va efectua in Italia
Povestea preotului Gheorghe Smădoi
În luna ianuarie, Gheorghe Smadoi, preot la Parohia Sfântul Ioan Sebastian din Craiova, în vârstă de 40 de ani și tatăl a două fetițe, a fost diagnosticat cu cancer nazofaringian, stadiul III. Mai exact, o tumoare localizată lângă nervul optic care se extinde spre trunchiul cerebral și care poate să ducă la orbire sau paralizie.
În maxim două săptămâni, sfârșitul lunii martie, Gheorghe Smadoi trebuie să înceapă o terapie cu protoni (protonoscopie), un tratament nou care se poate realiza doar în străinătate. Costurile tratării în Italia sunt de 60.000 de euro. Familia a început să facă demersuri pentru a primi fonduri și de la stat, dar birocraţia durează prea mult și nu vor putea primi banii decât într-o lună.
Inspector în cadrul Mitropoliei Olteniei, Gigi, așa cum îi zic prietenii, are două fetițe de 10, respectiv 6 ani, de care vrea să fie alături mult timp și pe care își dorește să le vadă crescând frumos. A fost profesor de chitară clasică la Școala de Arte și Meserii ,,Cornetti” și, la rândul lui, a ajutat copilașii de la Sf. Mina, ținând concerte caritabile. A cochetat cu muzica folk, și chiar a câștigat în anul 2009 premiul special ,,Tatiana Stepa” la Festivalul de Folk Om Bun. Prietenii din domeniu, Victor Socaciu și mulți alții, îi sunt alături și încearcă să-l ajute.
Cancerul de nazofaringe este un cancer rar
Tânărul preot a făcut chimioterapie la Institutul Oncologic din București, dar pentru ca tumoarea să se micșoreze și să se oprească din crescut trebuie să fie tratat în Italia. Cancerul de nazofaringe este un cancer rar, ce se diferențiază de celelalte tipuri de cancere ale capului și gâtului prin epidemiologie, manifestări clinice și modalități de tratament.
Gheorghe Smadoi nu și-a pierdut credința în cei din jurul lui și este optimist că lucrurile o vor lua pe calea cea bună. Povestește că durerile au început în noiembrie anul trecut, ceea ce l-a și determinat să apeleze la un medic specialist.
,,A fost un mic șoc pentru mine. La început am ținut doar pentru mine, nu am spus familiei până nu am fost sigur de diagnosticul pus. Dincolo de șocul bolii, sunt optimist și bucuros când văd compasiunea oamenilor din jurul meu. Dumnezeu te ajută. O vorbă spune că dacă cel rău nu te poate trage în spate, de trimite înainte. Cel mai cumplit și greu lucru la boală este să o accepți. Pentru mine, această boală a fost ca un restart, organismul se auto restartează. M-a făcut să mă gândesc unde am greșit în alimentație, stil de viață”, spune Gheorghe Smadoi.
Didi pentru familie, Gigi pentru prieteni și Gheorghe preotul pentru enoriași are nevoie de ajutorul nostru pentru a face tratamentul care îl va ajuta să aibă un stil de viață normal, fără a sta cu grija că poate mâine văzul sau mobilitatea îi vor fi luate.
,,Până acum am evitat să cerem ajutorul celor din jur, dar timpul ne presează. La sfârșitul acestei lunii trebuie să merg să fac terapia cu protoni în străinătate. Cu ajutorul prietenilor și familiei am reușit să strângem până acum peste 5.000 de euro. Suntem într-un punct în care avem nevoie de oameni, de bunăvoința și compasiunea oamenilor”, adaugă Gheorghe.
Familia este încrezătoare și speră că va reuși să treacă și peste această grea încercare cu ajutorul bunătății celor din jur. ,,Știm ce ne-a spus El: cele ce sunt cu neputință la oameni sunt cu putință la Dumnezeu. Și mai știm că împreună se poate”, este mesajul emoționant al familiei preotului Gheorghe Smadoi.
Marina Andrei, student anul al treilea, Facultarea de Litere, Universitatea din Craiova, specializarea Jurnalism
Sursa articol: Gazeta de Sud
Donații se pot face:
Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala:  31015982
Cont (IBAN) bancar:
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001
CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
COD SWIFT: BTRLRO22
COD BIC: BTRL
REVOLUT: 0752.753.540
Banca Transilvania Botosani
Vă rugăm să specificați pentru transfer bancar numele  copilului -GHEORGHE SMĂDOI