whatsapp-widget
Puteti dona direct prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Cont CHF: RO 12 BTRL CHF CRT 00 W828 7001

SFANTUL NECTARIE – PROTECTORUL NOSTRU

Botoşani are aparat de analize pentru covid19

Aparatul de analize pentru noul tip de coronavirus a ajuns în Botoşani. Acesta urmează a fi montat la Maternitate, iar o parte din personal este deja la Iaşi pentru a face instruirea pentru folosirea lui, astfel că utilizarea ar putea fi începută în curs de câteva zile.

Recepţia aparatului a fost făcută chiar de către cel care a reuşit, în timp record, achiziţia şi aducerea la Botoşani, Preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă”, Vlad Plăcintă.

Practic, acesta ar fi fost al treilea aparat care ar fi putut ajunge la Botoşani, după ce conducerea Spitalului Judeţean ar fi trebuit să înceapă demersurile pentru achiziţia acestuia, dar şi DSVSA, care a primit bani pentru a cumpăra un astfel de aparat. Instituţiile Statului şi-au dovedit, încă o dată, neputinţa şi limitele, atât umane cât şi intelectuale, astfel că cea de-a treia variantă, un aparat cumpărat de un ONG, cu donaţii şi din mila oamenilor, a devenit acum cea mai concretă variantă. Asociaţia condusă de flămânzeanul Vlad Plăcintă a plătit, fără a sta prea mult pe gânduri, avansul pentru un astfel de aparat, în urmă cu câteva săptămâni, iar în cursul zikeu de miercuri întregul laborator Real Time PCR a sosit în Botoşani.

Acesta a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că a plătit pentru un Real Time PCR 226.107 lei. „Dispozitivul medical ar trebui să-l primim săptămâna viitoare (n.r. – în această săptămână), dacă lucrurile merg bine. Este fabricat în Coreea, dar îl cumpărăm prin intermediul unei companii medicale din Iaşi”, a declarat Vlad Plăcintă. Acesta a colaborat în strânsă legătură cu un grup de oameni de afaceri, strânşi de către Camera de Comerţ şi Industrie Botoşani, care au reuşit, în timp aproape record, să adune jumătate de milion de lei.

Cu banii aceştia s-a achitat restul sumei pentru aparatul de analize, plus 3000 de teste, 7077 de măşti FFP2, şapte injectomate Braun, un videolaringoscop, 300 de cutii de mănuşi, agitator vortex laborator şi s-au mai comandat 2500 de măşti FFP2, 100 de cutii de mănuşi, 1000 de combinezoane, 2500 de perechi de botocei, 400 de ochelari de protecţie, toate în valoare de peste 700.000 de lei.

Sursa: Monitorul de Botosani